Kuracie stehná v cestíčku fotorecept
Foto: kvakac
Tentoraz s broskyňovou príchuťou. Túto chuť majú deti veľmi v obľube.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na cestíčko zmiešame, necháme postať. Hustotu cestíčka regulujeme mliekom. Kuracie stehná dobre osušíme a následne osolíme. Potom stehná namáčame do cestíčka a osmažíme na horúcom oleji dočervena.
-
2
Smažené stehná ukladáme na hlbší plech, nech naň olej zo smaženia odkvapká. Podlejeme nálevom z broskyňového kompótu, v ktorom sme rozmixovali aj jednu broskyňu. Prikryjeme alobalom a dáme do rúry pri teplote 180 °C na 30 minút.
-
3
Po tej dobe je mäso dobre prepečené a mäkučké. Nejakú prílohu k tomu a chutný obed alebo večeru máte hotovú.
Vďaka za koment. To mäso boli podstate štvrte. Tie konce som odrezal na polievku a ostali stehna. Stehna keď sa vysmážajú pri kosti zostávajú nedopečené a takýmto robením sú pekne urobene a veľmi chutné.
Vďaka za koment. Asi viem v čom je odvážny, keď som robil na Morave tak nevedeli pochopiť že jem rezne z ryžou a kompótom. Vraj k rezňom len zemiaky.
Vďaka za koment. Ja mám tiež radšej na takéto mäsa cestíčko ako strúhanku.
Vďaka za koment. Ta koža je vec názoru a chute jedinca. Ja osobne keď to stehno smažím a potom pečiem tak ju nechám. Chcem mať totiž stehno kuracie šťavnaté a nie suché.
Rýži jako přílohu k těmto stehnám dám v pohodě, hůř to mám s broskyňou... K té Moravě: je tu plno divů. Například vyprážaný rezeň s ryžou - to bych nezvládla. Vyprážaný rezeň s koprovkou a nebo rajskou, knedla. Amen Maria...
Já miluju rýži jako přílohu. Zpravidla čistou. Rizoto je můj třídní nepřítel. Nedejbůh mokré italské!! Rýže v polévce, ehmm a rýže v mletém mase - jsem až v Aši... Každý to máme jinak. Sto lidí, dvěstě chutí.
Přeji krásný víkend tobě i celé rodině. U nás je nádherně! A nádherně sucho.
Ahojík, Támarko! Vidím, že brouzdáš po receptech. Dobrá volba, správná cesta! S trpělivostí naskočí chutě aj trávení, moc ti to z celého srdce přeji! Krásný den, plný lásky a pohody!!
Tak ja som zase opačný, zemiakový. Ešte dobre že ich pan Kolumbus sem priviezol, inak by neboli ani bryndzové halušky... už ako decko som ryzu nemal rad, teraz ju zjem, nevadí mi, ale v rámci príloh ju radím až na posledné miesto... :-)
Vďaka za koment. Je to pravda každý ma rôzne chute. No pokiaľ nám chutí jesť a piť je dobré.
Stehná nemusia pri klasickom vyprážaní zostať nedopečené pri kosti. Stačí vyprážať na panvici alebo v hrnci, ktorý postavíte na liatinovú platňu na sporák a na miernom ohni (teplote) vyprážate z každej strany cca 30 minút. Potom je kura OK, mám to rokmi vyskúšané.
cize vyprazas 60 minut?
Vďaka za koment. Veď aj mi to striedame raz to druhy krát ono. Niekedy dáme k mäsu ohorky inokedy kompót. Je to jednoducho o momentálnej chutí a neriešim to.
Vďaka za koment. Je to o tom ako kto je naučený od mala a potom to zas prenáša na deti. A takto si šťastne žijeme.
Vďaka za koment. Tých 60 minút je moc. Veď mäso musí byť potom ako sušienka a ja mám rád keď je mäkké a šťavnaté. Aj hovädzie rezne sa takto robia a sú veľmi chutné.
Tiež sa čudujem, nuž sto ľudí dvesto chutí ako napísala @Haji.
takze takto:kuracie stehno sa v pohode prepecie,aj velke.hrniec s hrubym dnom vyuzivam namiesto fritezy tym sposobom,ze mäso vyprazam v dostatocnom mnozstve masti/oleja.to znamena konkretne na vyp.kura v hrnci roztopim 3x250g masti,kura musi byt cele ponorene,a vyprazam(samozrejme odokryte -potrebujem vyprazat a nie dusit)na konstantnej teplote pomaly,ale nie hodimu,staci 20 -25 minut.garantujem ze bude preprazene do kosti.zial u nas je pri vyprazani folklor setrit na oleji,a mäso potom trci z hladiny oleja,vid kopec tu fotiek na vareche,co je cele zle.
Áno, kuracie stehná vyprážam 60 minút, aby bolo dobre upravené tepelne až pri kosti. Preto používam platňu pod panvicu, v ktorej vyprážam, aby sa kura robilo pomaly namierno a nehorela strúhanka, takto zostane zlato-hnedá, dobre to vyzerá, kura je sťavnaté a správne prepečené.
Nie je vysušené, je šťavnaté. Ja to tak robím roky a každému kto u mňa takto pripravené kura jedol im chutilo. Vyskúšajte.
Ano máš pravdu, masti musí byť veľa pri vyprážaní, preto kura nevyschne ani po 60 minútovom pomalom, pražení.
ok,vyhral si sutaz na MS o najdlhsie vyprazanie stehna.gratulujem k medaile.
Niekedy vyskúšam uvidím.
Máš pravdu no zatiaľ nám chutí a ja musím rozmýšľať, že to deti chcú takto.
Až teraz sa mi to ukázalo - no tak už sme si napísali a ide sa ďalej. Veď Korona prejde.
Vďaka za koment. Veru tak hlavne, že nám to chutí.