Pečené jahňacie rebrá
Pečené jahňacie rebrá

Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. júna 2020

Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej roládu.

4
porcie
55 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
200 g
1 PL
50 g
2 ks
200 ml
1 ks
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
štipka




Postup

  1. 1

    Kúpila som jahňacie rebierka spolu s brušnou blanou. Hneď som vedela, že blanu naplním. Jahňacia blana mi svojím mäsom pripomína bravčovú podbrušinu. Mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jahňacie blana bola dosť veľká, tak som ju od rebierok oddelila.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravila som si jednoduchú plnku. Rožok a jarnú cibuľku som nakrájala na kolieska, posypala mletým korením, pridala som vajce a všetko som zmiešala. Plnku som uložila na mäso.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A zrolovala do rolády.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Previazala som ju kuchynským špagátom.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici som opiekla malý kúsok slaninky iba pre chuť, pridala som masť a rozohriala. Na masti som sprudka zatiahla roládu aj rebierka. Osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou. Pridala som na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a podliala troškou slepačieho vývaru, ktorý sa mi práve varil na šporáku. Počas pečenia som podľa potreby podliala vždy malým množstvom vývaru. Mäso sa pieklo 50 minút.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečenú roládu som vyložila na dosku, odstránila som špagáty.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakrájala som ju na plátky.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Výborné chrumkavé pečené rebierka a roládu som podávala s novými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mamec
Toto je úžasný nápad! Pravidelne si kupujeme jahňa a doteraz som nevedela, ako spracovať brušnú blanu. Teraz som robila krk a chrbát. Rebrá ešte čakajú v mrazničke.
1x haji
motyka
Ďakujem za další vynikajúci grif pre moju kuchyňu. S brušnou blanou som často nevedela čo robiť. Nikto ju nechcel jesť. A tu ho taký vynikajúci recept. Že ma to nenapadlo Si šikovnica. Veľká vďaka ešte raz. Dá sa to využiť aj v iných receptoch. Super.
1x haji
evanaaa
@izabella929 , Izka, dala si mi dobrý tip na jahňacinu, už dvakrát som si na ňu robila chuť, ale nedostala som sa k nej pre veľký záujem, alebo málo jej dodali, ale zajtra ide muž skoro ráno do L..... aby sa mu ušla a ja medzitým hladám recepty. Ale ty si asi nepiekla v rúre, tak neviem, ako dlho treba, ale to si musím zistiť sama, aj na koľko stupňov. A tá roláda veľmi dobre vyzerá.....
1x haji
kirec
Jahniatká doma na dedine chovám. Tento recept s jahňacou blanou a rebierkami s neveľkým počtom ingrediencií sa mi páči. Určite ho vyskúšam
izabella929
@mamec (21.6.2020 15:25)

Škoda to nevyužiť,keď máme možnosť...ja mám rada aj bravčovú podbrusinku je podobná tejto blane,,,tenké mäsko ,plnka a šalát nič mi viac nechýba.. ďakujem pekne za komentár..
1x haji
izabella929
@motyka (21.6.2020 16:24)

Iste podobnú blanu na plnenie získame aj z králika tiež je to blana ktorú casto hodím do vývaru,ale ak je pekna,naplním ak to a je výborná chrumkavá...ďakujem pekne za komentár...
2x haji a motyka
izabella929
@evanaaa (21.6.2020 18:03)

Evka ja mäso pečiem na hlbšej panvici.lebo je šťavnatejšie...ja nepoužívam alobal,takže nezakryvam plechy pri pečení...ale mladá jahnacinka potrebuje na 160 C iba 50 min.u nas je veľmi vzácna...teraz som získala dodávateľa jahnaciny na farme,,,takže už budeme mať častejšie,,,ďakujem pekne za komentár...
izabella929
@3sandra3 (21.6.2020 19:44)

Nuž stále hľadám novšie spracovanie mäsa a toto bolo super chutné aj plnene mäsa máme radi...ďakujem pekne za komentár...
1x haji
izabella929
@kirec (21.6.2020 20:00)

Tak to je paráda také domáce jahniatko....to musí byť skvelé,len mňa by bolo treba odoslať do Ameriky kým ho porazate ,lebo ľutujem a chudá by sa iba trápilo...som rada že som dala dobrý tip na plnenu blanu...ďakujem veľmi pekne za komentár a nech sa vám darí...
1x haji
haji
Pěkný receptík, pro mě doslova exotický. Jahnacina je mi vzdálená, škoda. Mně by určitě chutnalo. Kouzelné foto.
izabella929
@haji (22.6.2020 06:52)

Milá @haji jahnacinka je skvelá a veľmi chutná,,do nedávna na Sk ani nebolo možné mäsko zohnať...je dobre občas ochutnať a také niečo iné...ďakujem pekne za komentár...
emdy
No konečne jeden recept čo má hlavu aj pätu. Guut
emdy
Konečne recept čo má hlavu aj pätu. Guut
bembo
Výborný recept.Ako chlapec som sa takejto dobroty čosi namaškrtil,a aj s kozľaciny v období Veľkej noci.Od štvrtka má byť v Lidli jahňacina.Ak budú rebierka aj s tou blanou,kupujem,a určite si túto maškrtu urobím.
izabella929
@bembo (23.6.2020 13:08)

Verím že kúpiš kvalitnú jahnacinu...nech sa vydarí pečenie a plnenie...ďakujem za komentár...
kopa
Z tej brušnej jahňacej blany ja robím aj fašírky. Normálne pomeliem a pridám rovnaké ingrediencie ako do fašírky a vyprážam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia