Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou fotorecept
Foto: izabella929
Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej roládu.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Kúpila som jahňacie rebierka spolu s brušnou blanou. Hneď som vedela, že blanu naplním. Jahňacia blana mi svojím mäsom pripomína bravčovú podbrušinu. Mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
-
2
Jahňacie blana bola dosť veľká, tak som ju od rebierok oddelila.
-
3
Pripravila som si jednoduchú plnku. Rožok a jarnú cibuľku som nakrájala na kolieska, posypala mletým korením, pridala som vajce a všetko som zmiešala. Plnku som uložila na mäso.
-
4
A zrolovala do rolády.
-
5
Previazala som ju kuchynským špagátom.
-
6
Na panvici som opiekla malý kúsok slaninky iba pre chuť, pridala som masť a rozohriala. Na masti som sprudka zatiahla roládu aj rebierka. Osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou. Pridala som na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a podliala troškou slepačieho vývaru, ktorý sa mi práve varil na šporáku. Počas pečenia som podľa potreby podliala vždy malým množstvom vývaru. Mäso sa pieklo 50 minút.
-
7
Upečenú roládu som vyložila na dosku, odstránila som špagáty.
-
8
Nakrájala som ju na plátky.
-
9
Výborné chrumkavé pečené rebierka a roládu som podávala s novými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár ,,,,veru skvelá bola aj roláda..
Škoda to nevyužiť,keď máme možnosť...ja mám rada aj bravčovú podbrusinku je podobná tejto blane,,,tenké mäsko ,plnka a šalát nič mi viac nechýba.. ďakujem pekne za komentár..
Iste podobnú blanu na plnenie získame aj z králika tiež je to blana ktorú casto hodím do vývaru,ale ak je pekna,naplním ak to a je výborná chrumkavá...ďakujem pekne za komentár...
Evka ja mäso pečiem na hlbšej panvici.lebo je šťavnatejšie...ja nepoužívam alobal,takže nezakryvam plechy pri pečení...ale mladá jahnacinka potrebuje na 160 C iba 50 min.u nas je veľmi vzácna...teraz som získala dodávateľa jahnaciny na farme,,,takže už budeme mať častejšie,,,ďakujem pekne za komentár...
Nuž stále hľadám novšie spracovanie mäsa a toto bolo super chutné aj plnene mäsa máme radi...ďakujem pekne za komentár...
Tak to je paráda také domáce jahniatko....to musí byť skvelé,len mňa by bolo treba odoslať do Ameriky kým ho porazate ,lebo ľutujem a chudá by sa iba trápilo...som rada že som dala dobrý tip na plnenu blanu...ďakujem veľmi pekne za komentár a nech sa vám darí...
Milá @haji jahnacinka je skvelá a veľmi chutná,,do nedávna na Sk ani nebolo možné mäsko zohnať...je dobre občas ochutnať a také niečo iné...ďakujem pekne za komentár...
Dakujem pekne za komentár...
Verím že kúpiš kvalitnú jahnacinu...nech sa vydarí pečenie a plnenie...ďakujem za komentár...