Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom
Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 17. júna 2020
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 17. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Umytého a osušeného lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a grilujeme približne 4 minúty z každej strany.
- 2
Hrášok zľahka prevaríme v zeleninovom vývare a rozmixujeme na jemné pyré. Prepasírujeme, dochutíme soľou a zjemníme maslom.
- 3
Baby cviklu umyjeme, namarinujeme medom, morskou soľou a mätovým olejom. Zavákuujeme a varíme na nízkej teplote (sous–vide). Uvarenú cviklu orestujeme s baby baklažánom a servírujeme.
Tiež pečený losos:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu