Morčacie krídla v alobale
Foto: kvakac
Je to ako živánska, len z morčacích krídel.
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Morčacie krídla prerežeme v kĺbe, tak nám vzniknú dva kúsky. Na grilovací alobal dáme po štyri očistené zemiaky, jeden kúsok morčacieho krídla, jednu paradajku nakrájanú na štvrtiny, pokrájanú polovicu papriky, jeden plátok slaniny, pokrájanú štvrtku cibule a jeden strúčik cesnaku krájaného na plátky. Posypeme grilovacim korením. Opatrne zabalíme do balíčka, aby konce boli na vrchu a počas pečenia vzniknutá šťava nevytiekla. Balíčky uložíme na stredný rošt a rúru zapneme na 230 °C a 80 minút pečieme. Sú to krídla, tak aby sa to prepieklo. No čas si hlavne prispôsobte svojej rúre. Takto som to robil ja. Ten alobal odporúčam použiť grilovací, je pevnejší.
-
2
Po tejto dobe je to všetko mäkké a mäso sa oddeľuje od kosti. Nebol by som pomyslel, že aj morčacie krídla takto urobené sú veľmi chutné a vonia to ohromne.
-
3
Použil som toto korenie.
Vďaka za koment. Sam som ostal prekvapený, aké sú krídla chutné. Som na chalupe a tu vypadáva elektrina. Búrky ako v rozprávke, že aj v noci noc aj vo dne noc a ešte k tomu aj ladovec.
Fíha, to máš adrenalinkový pobyt. Krídla vypadajú prudko jedle, mám také dobroty rada. U nás je počasí jaké také, hrůzy se nám zatím vyhýbají. Na dálku letí pozdravení, nikde zbytečně nevystrkujte nosy, ať se vrátíte v pořádku!
Vďaka za koment. Ja mám búrky rád a hlavne manželka sa ich bojí, vtedy ma ľúbi ako koňa aj prítulná je. Tak sa teším keď poriadne trieska. Há - há.
Jo tak to bývá na objednávku, hmm Hlavně že to funguje!! U nás teď sprchlo, rychle a bez krup, alespoň tady u našeho. O pár kilometrů to může být jinak... Brumlá tam, asi to bude na víc etap. Korona je k něčemu dobrá. Zastavilo to neskutečný letecký provoz nad našim územím a vida, dokonce prší! Hurá!
Keď tak nad tým rozmýšľam ozaj nelietajú a ja, že čo je tak ticho. No teraz už majú Sliač a to budu na triskačoch chodiť aj do obchodu.
Vďaka za koment. Teraz viem, že krídiel bude aj čosi iné ako polievka.
Vďaka za koment. To máš pravdu chce to len skúsiť a odmerať čas. Je to vďačný obed bez riadov a alobal len vyhodiť.
Doporučuju alobal silnější, určený ke grilování. Klasický už je dnes nepříjemně tenký, ostává na jídle, ani nemusí prihorieť. Cena je trošku vyšší, ale co už.
Až po tvojom komentári som si uvedomil že tam nie je alobal. Ja som ho napísal do surovín - alobal na grilovanie. Tak ho dopíšem do rozpisu. Vďaka.
Kdybych četla pozorně, tak vidím, že píšeš v postupe o grilovacím alobalu, promiň. Nedávno jsem totiž pekla v alobale klobásu s brambory a potýkala se s tenkým alobalem. Proto koment o kvalitě. Hezkou neděli přeji!
Ja som to dopísal to tam nebolo.
Tvoj recept sa mi páči.Chute nie sú prekombinované .
Vyskúšam.
Mam nahradny NB, s angl. klavesnicou bez diakritiky.
Vďaka za koment. Je to trochu iná chuť morčacie krídla, ako kuracie. Nám to veľmi chutilo.
Vďaka za koment. Áno po urobení a dodržaní času pečenia ide koža pekne dolu z krídla. No mne pravé ta najviac chutila.
Vďaka za koment. Pre nás veru bola, je to jednoduché a dobré.
Tak, tak, koža mňam :-) dobre si navaril, či napiekol? Robím podobne so všetkými surovinami ako Ty, no ja dám na pekáč, ten najskôr zakryjem a ku koncu pripečiem odkryté :-) dobre, ako vždy od Teba:-)
Vďaka za koment. Nechcelo sa nám umývať riady tak to bolo v alobale.
Vďaka za koment. Oplatí sa skúsiť, nemusí byt stále bravčové. Aj keď bravčové tak veľmi ľúbim.
Vďaka za koment. Práve tieto druhy mäsa sa podceňujú a pritom majú fantastickú chuť. Stačí jednoducho a dobrota je na svete.