Pečené morčacie krídla
Pečené morčacie krídla

Morčacie krídla v alobale

kvakac - fotkakvakac, 13. júna 2020
Morčacie krídla v alobale
Foto: kvakac

Je to ako živánska, len z morčacích krídel.

4
porcie
10 minút
príprava
80 minút
na 230 °C

Suroviny

2 ks
4 plátky
2 ks čerstvá
1 ks väčšia
4 ks
4 strúčiky
 malé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie krídla prerežeme v kĺbe, tak nám vzniknú dva kúsky. Na grilovací alobal dáme po štyri očistené zemiaky, jeden kúsok morčacieho krídla, jednu paradajku nakrájanú na štvrtiny, pokrájanú polovicu papriky, jeden plátok slaniny, pokrájanú štvrtku cibule a jeden strúčik cesnaku krájaného na plátky. Posypeme grilovacim korením. Opatrne zabalíme do balíčka, aby konce boli na vrchu a počas pečenia vzniknutá šťava nevytiekla. Balíčky uložíme na stredný rošt a rúru zapneme na 230 °C a 80 minút pečieme. Sú to krídla, tak aby sa to prepieklo. No čas si hlavne prispôsobte svojej rúre. Takto som to robil ja. Ten alobal odporúčam použiť grilovací, je pevnejší.

    Morčacie krídla v alobale - obrázok 1
  2. 2

    Po tejto dobe je to všetko mäkké a mäso sa oddeľuje od kosti. Nebol by som pomyslel, že aj morčacie krídla takto urobené sú veľmi chutné a vonia to ohromne.

    Morčacie krídla v alobale - obrázok 2
  3. 3

    Použil som toto korenie.

    Morčacie krídla v alobale - obrázok 3

Diskusia k receptu

kvakac
@kuko95 (13.6.2020 15:20)

Vďaka za koment. Sam som ostal prekvapený, aké sú krídla chutné. Som na chalupe a tu vypadáva elektrina. Búrky ako v rozprávke, že aj v noci noc aj vo dne noc a ešte k tomu aj ladovec.
haji
@kvakac (13.6.2020 16:29)
Fíha, to máš adrenalinkový pobyt. Krídla vypadajú prudko jedle, mám také dobroty rada. U nás je počasí jaké také, hrůzy se nám zatím vyhýbají. Na dálku letí pozdravení, nikde zbytečně nevystrkujte nosy, ať se vrátíte v pořádku!
kvakac
@haji (13.6.2020 17:12)

Vďaka za koment. Ja mám búrky rád a hlavne manželka sa ich bojí, vtedy ma ľúbi ako koňa aj prítulná je. Tak sa teším keď poriadne trieska. Há - há.
haji
@kvakac (13.6.2020 17:38)
Jo tak to bývá na objednávku, hmm Hlavně že to funguje!! U nás teď sprchlo, rychle a bez krup, alespoň tady u našeho. O pár kilometrů to může být jinak... Brumlá tam, asi to bude na víc etap. Korona je k něčemu dobrá. Zastavilo to neskutečný letecký provoz nad našim územím a vida, dokonce prší! Hurá!
kimlo
Za palec! Pečeniu v alobale sa akosi vyhýbam lebo nikdy neviem čas pečenia, aby to nebolo polosurové alebo pihorene... chce to len vyskúšať.
kvakac
@haji (13.6.2020 18:10)

Keď tak nad tým rozmýšľam ozaj nelietajú a ja, že čo je tak ticho. No teraz už majú Sliač a to budu na triskačoch chodiť aj do obchodu.
kvakac
@kimlo (13.6.2020 19:30)

Vďaka za koment. To máš pravdu chce to len skúsiť a odmerať čas. Je to vďačný obed bez riadov a alobal len vyhodiť.
haji
@kimlo (13.6.2020 19:30)
Doporučuju alobal silnější, určený ke grilování. Klasický už je dnes nepříjemně tenký, ostává na jídle, ani nemusí prihorieť. Cena je trošku vyšší, ale co už.
haji
Mám ráda aj morčacie ramínka - to je část nejblíže trupu, bez kridielok, vděčné masko. Darmo, morka je dobrota!
kvakac
@haji (14.6.2020 07:17)

Až po tvojom komentári som si uvedomil že tam nie je alobal. Ja som ho napísal do surovín - alobal na grilovanie. Tak ho dopíšem do rozpisu. Vďaka.
haji
@kvakac (14.6.2020 12:02)
Kdybych četla pozorně, tak vidím, že píšeš v postupe o grilovacím alobalu, promiň. Nedávno jsem totiž pekla v alobale klobásu s brambory a potýkala se s tenkým alobalem. Proto koment o kvalitě. Hezkou neděli přeji!
tatranka
Zatiaľ som si vždy pochutila len na kuracich krídlach a veľmi ch mám rada.
Tvoj recept sa mi páči.Chute nie sú prekombinované .
Vyskúšam.
2x kvakac a haji
marienka44
pri konzumacii sa koza z kridel osupe? Koza mi nechuti.
Mam nahradny NB, s angl. klavesnicou bez diakritiky.
1x kvakac
kvakac
@tatranka (14.6.2020 15:28)

Vďaka za koment. Je to trochu iná chuť morčacie krídla, ako kuracie. Nám to veľmi chutilo.
kvakac
@marienka44 (14.6.2020 16:50)

Vďaka za koment. Áno po urobení a dodržaní času pečenia ide koža pekne dolu z krídla. No mne pravé ta najviac chutila.
1x 45678
kvakac
@olinecka (14.6.2020 17:16)

Vďaka za koment. Pre nás veru bola, je to jednoduché a dobré.
45678
@kvakac (14.6.2020 17:04)

Tak, tak, koža mňam :-) dobre si navaril, či napiekol? Robím podobne so všetkými surovinami ako Ty, no ja dám na pekáč, ten najskôr zakryjem a ku koncu pripečiem odkryté :-) dobre, ako vždy od Teba:-)
2x haji a kvakac
kvakac
@45678 (14.6.2020 18:02)

Vďaka za koment. Nechcelo sa nám umývať riady tak to bolo v alobale.
1x kimlo
kvakac
@elenas (15.6.2020 13:39)

Vďaka za koment. Oplatí sa skúsiť, nemusí byt stále bravčové. Aj keď bravčové tak veľmi ľúbim.
1x kimlo
sracz
Ci Pánka a ci brišky! Ta to jaka fajnotka! Som rád všetkým pozitívnym náhodám, okolnostiam i zhodám Kvakac, bratku v zástere, t. č. na chalupe, že mi bolo dopriate sa s Tebou stretnúť v kuchyňskej aréne. Rád sa nechám Tebou poučiť a aj dnešný rcp je toho príklad. Ja som doposiaľ morčacie krídla používal len a iba na "nadstavovanie" 4÷5 hod. nedeľňajšej "koscelkovej" hovädzej polievky, ale nastáva historický zlom a ďalšie použitie bude v "pečvariante ala Kvako". Ďakujem Ti a majte na chalupe krásne pohodové dni!
1x kvakac
kvakac
@sracz (16.6.2020 20:19)

Vďaka za koment. Práve tieto druhy mäsa sa podceňujú a pritom majú fantastickú chuť. Stačí jednoducho a dobrota je na svete.
1x sracz