Kačacia pečeň v masti fotorecept
Foto: kvakac
Potreboval som spotrebovať surovú bravčovú slaninu a kačacie pečienky, tak som urobil nátierku do pohárov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú slaninu a pečienky zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pre ľahké mletie je dobré to všetko dať predtým na hodinu do mrazničky.
-
2
Pomletú slaninu a pečienky zmiešame s koreninami a smotanou.
-
3
Dáme do hrnca s nepriľnavým dnom, ktoré potrieme vodou. Položíme na sporák a varíme 4 hodiny na slabom ohreve - sem tam bublina. Alebo môžeme dať do pomalého hrnca, ktorý zapneme na High tiež na 4 hodiny. Občas to premiešame.
-
4
Po tejto dobe tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka. Naložíme do pohárov a zaviečkujeme. Necháme vychladiť. Na druhy deň ich dáme do pary ako pri zaváraní na hodinu. Potom už necháme ochladiť a do chladničky na 12 hodín. Oplatí sa vydržať, lebo tá chuť pekne potom vynikne.
-
5
Napokon už len otvoriť pohár a natierať vrstvu na chleba na hrúbku malíčka. Nejakú zeleninu k tomu, alebo len samé na chlebe a dobrotu máme hotovú.
Vďaka.
“Slintám ako bernardín”. Že dal si to na pána :-)
Vďaka za koment. Len som minul suroviny, ktoré som nemal kde uskladniť a podarilo sa.
Vďaka za koment. Jano Doktor aj Paľo Doktor to chvália, že im chuti. Dokonca Jano ju ide dnes robiť, mám mu prísť pomôcť ju robiť. Materiál na nátierku aj pivo ma pripravené. Há - há pekný víkend želám.
Nebude dlouho trvat a doktor, starosta a podobné vyšší postavy budú vědět i to, že mi upadl chlup, kdy kde a kam...