Losos na špenátových tagliatelle
šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 24. júna 2020
z Bella Italia v Šamoríne, 24. júna 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g (filety) |
|
500 g (cestoviny) |
|
300 g |
|
250 ml |
|
50 ml |
|
2 strúčiky |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 g strúhaný |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na panvici roztopíme maslo, rozložíme naň filety lososa a 30 sekúnd ich opekáme. Potom filety vložíme do rúry predhriatej na teplotu 200 °C a pečieme 4 minúty.
- 2
Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Do vriacej vody pridáme soľ a uvaríme tagliatelle.
- 3
Nakrájaný cesnak a cibuľu so špenátom podusíme na olivovom oleji, podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme smotanu na varenie. Prevaríme a pridáme scedené tagliatelle a strúhaný parmezán a dobre pomiešame. Na tanieri servírujeme s lososom.
Tiež pečený losos:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu