prazdny

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom

Bravčové mäso

Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...

prazdny

Pstruh na masle

Hlavné jedlá

Ja osobne nemám rada ryby, ale muž ich zbožňuje.

prazdny

Pečené krídla z vrecka

Kuracie mäso

Zdravá a ľahká večera či obed. Nemienila som sem pridať recept, ale na pripomenutie...

prazdny

Makovo-jablkové buchty

Koláče

Buchty ako vatička.

prazdny

Pečené kurča

Kuracie mäso

Ukážem vám postup, ako robím pečené kurča. Robím ho veľmi rada, pretože pečené kurča...

prazdny

Pečená červená cibule s rukolou a ořechy

Bezmäsité jedlá

Nevím, jestli to je salát, nebo jen chuťovka, předkrm. Chuť sladké cibule...

prazdny

Pečené kuracie mäso

Kuracie mäso

Jogurtová marináda s rímskou rascou dáva mäsu výbornú chuť :-)

prazdny

Pečené zemiaky - bryndza - slaninka

Hlavné jedlá

Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky ako...

prazdny

Bezlepkové pečené šišky

Koláče

Šišky nemusia byť len vysmážané, vyskúšajte pečené.

prazdny

Kačacie stehná s kašou z ružových zemiakov

Hlavné jedlá

Kačacie stehná na pekáči potrieme rascou, anízom, soľou, cukrom, podlejeme vodou a zakryjeme...

prazdny

Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou

Kuracie mäso

Fantasticky ochutené zemiaky s mäsom a tatárskou omáčkou. Jednoduché jednopekáčové skvelé jedlo, na ktorom si...

prazdny

Pečené pirohy s kyslou kapustou

Bezmäsité jedlá

Tento recept je veľmi starý piekla ho ešte moja prababka.

prazdny

Losos so špargľou podľa Thomasa Puskailera

Hlavné jedlá

Slovenský spevák Thomas Puskailer uvarí v našom štúdiu TV Varecha recept, ktorý má od mamy svojej...

prazdny

Plnená tekvica s tofu

Bezmäsité jedlá

Tekvicu umyjeme osušíme, prerežeme na polovice a vyberieme jadierka. Ak máme sušené huby, ...

prazdny

Pečený baklažán s cibuľovým pyré

Bezmäsité jedlá

Baklažán umyjeme, zbavíme stopky, prekrojíme na polovicu, stred narežeme a nasolíme. Necháme postáť asi 15...

prazdny

Maminčino kuře

Kuracie mäso

Ne já se opravdu nezbláznil. Nejdříve babiččina bramboračka a teď maminčino kuře. Tak tohle opravdu...

prazdny

Lekvárové buchty

Koláče

Buchty ľahké ako páper.

prazdny

Šampiňóny plnené bryndzou

Bezmäsité jedlá

Od malička mám problém či ide o šampiňóny alebo šampióny, lebo práve tak sme ich my...

prazdny

Lievance s tofu a avokádom

Bezmäsité jedlá

Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...

prazdny

Mäkučké buchty s lekvárom

Koláče

Do misky vlejeme vodu, mlieko a vsypeme droždie. Zamiešame a necháme trocha nabobtnať.

prazdny

Pravé české buchty

Koláče

Ako milovník tradičnej českej kuchyne som si vyhľadal tento recept a vyskúšal. Opäť nesklamal, rozdiel...

prazdny

Zeleninou plnené pečené mini kurča

Kuracie mäso

Čo je malé je milé. Dnes som také malé mini kurča naplnila zeleninou a upiekla.

prazdny

Teľacie fašírky pečené v rúre

Hovädzie mäso

Niekto nedá dopustiť na smažené fašírky, ja nedám dopustiť na pečené. Nemusím sa báť horúceho,...

prazdny

Pečené mäso podľa Zuzany Vačkovej

Bravčové mäso

Slovenská herečka Zuzana Vačková nás pozvala do svojej kuchyne a pripravila pre nás Pečené mäsko. Pozrite...

prazdny

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

Bravčové mäso

Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...

prazdny

Pečené šišky plnené džemom

Koláče

Aj pečené chutia, nemusia vždy byť smažené.

prazdny

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom

Bravčové mäso

Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

prazdny

Pečená zelenina s cícerom a so špenátom

Bezmäsité jedlá

Cícer deň vopred namočíme a potom uvaríme podľa návodu.

prazdny

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami

Bravčové mäso

Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

prazdny

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

Bravčové mäso

Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

prazdny

Vepřové ocásky a pečený plněný celer

Bravčové mäso

Ocásky osolíme, dáme do pekáčku, posypeme trochu kmínem. Přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli,...