Obložené pečené bataty
Foto: siuuu
Jednoduché, chutné, pomerne rýchle aj sýte jedlo. Množstvo surovín neuvádzam, každý si jednoducho upraví podľa seba.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Bataty dobre umyjeme, osušíme a po dĺžke pokrájame na plátky hrubé cca 3/4 - 1 cm. Uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, každý plátok zvrchu potrieme rozpusteným maslom (prípadne kvalitným olivovým olejom) a v rúre zohriatej na 190 °C pečieme cca 25 - 30 minút.
- 2
Po upečení vyberieme z rúry, necháme čiastočne vychladnúť (aby boli teplé, ale nie horúce) a obložíme podľa chuti. Ja som tentoraz použila avokádovú nátierku (zrelé avokádo, cesnak, soľ, korenie, citrónová šťava a trocha medu) s cherry paradajkami a tymianom... kozí syr s pažítkou a pórikom (Lučina kozia) - táto mi chutila najviac... a údený ovčí syr s červenou cibuľou.
- 3
Mne viac chutili tie s tou krémovou oblohou. Ale výborné sú aj potreté kvalitným olivovým olejom zmiešaným s cesnakom a soľou.
Tiež pečené bataty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nás sa Lučina používa ako zdravšia náhrada masla na chlebík (menej tukov) - túto koziu s pažítkou mám asi 2x a je lahodná. Nám aj toto menšie balenie vydrží aj mesiac, tak sa to dá zvládnuť ;-)