Obložené pečené bataty
Obložené pečené bataty

Obložené pečené bataty

siuuu - fotkasiuuu, 27. mája 2020
Obložené pečené bataty
Foto: siuuu

Jednoduché, chutné, pomerne rýchle aj sýte jedlo. Množstvo surovín neuvádzam, každý si jednoducho upraví podľa seba.

10 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

 väčšie
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bataty dobre umyjeme, osušíme a po dĺžke pokrájame na plátky hrubé cca 3/4 - 1 cm. Uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie, každý plátok zvrchu potrieme rozpusteným maslom (prípadne kvalitným olivovým olejom) a v rúre zohriatej na 190 °C pečieme cca 25 - 30 minút.

  2. 2

    Po upečení vyberieme z rúry, necháme čiastočne vychladnúť (aby boli teplé, ale nie horúce) a obložíme podľa chuti. Ja som tentoraz použila avokádovú nátierku (zrelé avokádo, cesnak, soľ, korenie, citrónová šťava a trocha medu) s cherry paradajkami a tymianom... kozí syr s pažítkou a pórikom (Lučina kozia) - táto mi chutila najviac... a údený ovčí syr s červenou cibuľou.

  3. 3

    Mne viac chutili tie s tou krémovou oblohou. Ale výborné sú aj potreté kvalitným olivovým olejom zmiešaným s cesnakom a soľou.

Diskusia k receptu

haji
Velmi zajímavý, neotřelý, chutný a zdravý recept. Kouzelné foto! Pro mě je novinka i Kozí Lučina. Děkuji za inspiraci, milá @siuuu. Vývoj cen mě sice brzdí, ale není všem dnům konec.
siuuu
@haji (27.5.2020 19:23)

U nás sa Lučina používa ako zdravšia náhrada masla na chlebík (menej tukov) - túto koziu s pažítkou mám asi 2x a je lahodná. Nám aj toto menšie balenie vydrží aj mesiac, tak sa to dá zvládnuť ;-)