Bezlepkové Salko buchty bez kysnutia
Foto: potravinarskavyrobaliana
20
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
300 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto) |
|
85 g |
|
100 ml |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 konzerva |
|
Posýpka: | |
30 g |
|
15 g |
|
15 g |
|
Okrem toho: | |
1 ks (na potretie) |
|
(na pomúčenie dosky) |
|
Postup
-
1
Na niekoľko hodín odložíme karamelové Salko do chladničky.
- 2
Cesto: Maslo nakrájame na malé kúsky a pridáme k ostatným surovinám. Vypracujeme nelepivé cesto.
- 3
Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a nakrájame štvorce. Na každý dáme plnku - stuhnuté karamelové Salko. Zabalíme do buchtičky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Pripravíme posýpku z ryžovej múky, masla a práškového cukru. Prstami spracujeme na drobivú hmotu.
- 5
Buchty potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme posýpkou a upečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C 15 - 20 minút.
Tiež pečené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu