Foto: Janeg
Jemné a nadýchané donuty.
Zdroj: Pinterest
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
12-15 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Pripravíme si formu na donuty, vymastíme ju a vysypeme múkou (pokiaľ nemáme silikónové).
- 2
V miske vyšľaháme mlieko s octom a necháme aspoň 5 minút odstáť, potom pridáme vychladnuté rozpustené maslo, vanilkový extrakt a vyšľaháme.
- 3
V druhej miske zmiešame suché ingrediencie a pomaly pridáme mokré ingrediencie, vymiešame hladké cesto bez hrudiek.
- 4
Cesto vylejeme do cukrárskeho vrecka a naplníme formu do troch štvrtín.
- 5
Pečieme 15 minút na 170 °C a necháme vychladnúť na mriežke. Vychladnuté môžeme dozdobiť podľa chuti. Pocukrovať, namočiť v roztopenej čokoláde, pridať posýpku alebo urobiť polevu z práškového cukru a mlieka.
Tiež donuty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pardon, neskoro som si všimla komentár. Samozrejme, môže :)