Pečené kura
Pečené kura

Pečené kura na lambiku s feniklom

George Kostka
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 7. júla 2020
Pečené kura na lambiku s feniklom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks celé
500 ml
2 ks
4 ks
100 g
250 g
250 g
1 PL
1 ks
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nasolené kura vložíme do plechu spolu s cibuľou, cesnakom, feniklom a zemiakmi v šupke (ak sú väčšie, tak ich nakrojíme). Podlejeme pivom. Kura potrieme maslom a maslo pridáme tiež do pekáča. Pečieme prikryté zhruba 30 minút pri teplote 190 °C a polievame výpekom.

  2. 2

    Keď je kura polomäkké, pečieme ďalších 10 až 15 minút neprikryté, aby schrumkavela koža. Čas potrebný na upečenie je orientačný. Všetko závisí od veľkosti kurčaťa, ale aj od druhu rúry atď...

  3. 3

    Na panvici na masle na miernom ohni osmažíme mrkvu a nakrájaný petržlen. Pridáme trochu medu a duchutíme soľou a korením. Smažíme približne 5 minút tak, aby zelenina nebola veľmi mäkká a rozvarená. Kura rozporciujeme a podávame s pečenými zemiakmi, výpekom a zeleninou, ktorú sme si pripravili na panvici.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Eintopf, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Hmmmm, to je isto veľmi chutné. Pivo lambik nepoznám, zistím...