Pečené morčacie stehná
Pečené morčacie stehná

Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 17. júna 2020
Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept)
Foto: kvakac

Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté. Najlepšie na tom je, že máte Zobraziť celý popisTieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté. Najlepšie na tom je, že máte mastné nielen ústa, ale aj ruky. S rukami sa to totiž najlepšie vychutnáva. K tomu chlieb, kyslé uhorky a feferóny. Jedol som to raz u známeho a odvtedy mám tieto stehná rád.

2
porcie
5 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Suroviny

1100 g (2 ks)
 na smaženie
2 ks veľká
1 veľká hlávka
200 ml




Postup

  1. 1

    Dolné morčacie stehna riadne osušíme. Do hrnca dáme dostatočné množstvo oleja (aby stehná boli celé v ňom ponorené) a poriadne rozohrejeme. Stehná nesolíme ani nekoreníme a ponoríme do horúceho oleja a smažíme pomalý 15 minút z jednej strany a potom 15 minút z druhej strany.

    Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si očistíme cesnak a cibuľu. Cibuľu trochu pokrájame a očistený cesnak necháme v celých strúčikoch.

    Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stehná vytiahneme z oleja uložíme do pekáča. Posypeme grilovacím korením (zloženie naň som dal v recepte 77460 - kuracie krídla v alobale). Stehná obložíme cibuľou a cesnakom. Prípadne trochu posolíme, ale opatrne, lebo korenie je slané. Podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme 20 minút v rúre vyhriatej na 220 °C. Potom odokryjeme a pečieme 30 - 40 minút na 220 °C.

    Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ neostane takáto nádhera. Je to ohromná vec, na chate s chlebom, feferónmi a kyslými uhorkami. Odporúčam jesť prstami, žiadny príbor. Tak si to najviac vychutnáte. Ak si myslíte, že je to suché, tak omyl, stehná sú šťavnaté a veľmi dobré.

    Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
V jednoduchosti je krása. K tomu pobyt na chatě, v zeleni a klidu, hmm Pěkný receptík, suroviny, postup aj fota. Dala bych si říct, dolní morčacie stehna sú delikatesa. Jsi šikovný!
sracz
Škoda reči, milý Kamarát, už prvý záber hovorí sám o sebe i za všetko! Prudko jedlé, bars šmačne a nebezpečne návykové. "Neskutočne pachňe Tvoja chižka (chalúpka)" a som presvedčený, že s flobertkou_soľovkou musíš zastrašovať všetkých dvoj i štvornohých, ako aj chlpatých a pernatých samopozvancov na koštovku!
kvakac
@haji (17.6.2020 20:26)

Vďaka za koment. Je to veru delikatesa, keby ma niekto videl ako som to jedol prsty, ústa mastné, až som si mrnčal od slasti.
kvakac
@sracz (17.6.2020 23:30)

Vďaka za koment. Máš pravdu flobertka je vždy pripravená na samozvaných lesných návštevníkov. Keď čosi zabudnem večer na dvore, tak ráno už toho niet. Dokonca aj ježkovia sú maškrtný, berú všetko.
chemik
Už se na ně těším, že po tom vysokoteplotním "konfitování" v oleji půjdou upéct tak do měkka, že z nich naráz vyndám kost i s tvrdými šlachami , které mne vždycky rozčilují.
1x kvakac
kvakac
@chemik (19.6.2020 12:35)

Vďaka za koment. Teraz si to vystihol presne. Tie šľachy som vyťahoval ľahko a ťahal cez ústa, aby ani kúsok mäsa neostal na nich. Chuťovka je to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia