Buchty so slivkovým lekvárom fotorecept
Na dnes upečené tieto mäkučké buchty.
porcií
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
30 g |
|
3 PL |
|
200 ml vlažné |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
Plnka: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
|
Na potretie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Urobíme kvások. Do hrnčeka rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL cukru, medzi prsty múky a pridáme 1 dcl vlažného mlieka. Do veľkej misy dáme múku, cukor, olej, vajce, soľ a kvások. Dolejeme zvyšné mlieko a vymiesime cesto, ktoré necháme 35 - 40 minút kysnúť prikryté utierkou.
- 2
Cesto nám pekne vykyslo.
- 3
Preložíme ho na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a začneme z neho vykrajovať kúsky. Na každý jeden dáme lyžičku slivkového lekváru.
- 4
Vytvarujeme do tvaru buchty a otočíme spojom dole. Necháme ešte 15 minút nakysnúť.
- 5
Plech vymastíme tukom a dáme do neho všetky buchty. Potrieme ich po vrchu olejom. Pečieme na 200 stupňov v rozohriatej elektrickej rúre 35 minút. Upečené potrieme ešte po vrchu olejom a necháme chvíľu vychladnúť. Potom ich posypeme po vrchu práškovým cukrom.
- 6
Buchta v reze.
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu