Zapekaná zelenina
Zapekaná zelenina

Zapekaný zeleninový pekáč

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 22. mája 2020
Zapekaný zeleninový pekáč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
500 g
200 g
3 strúčiky
400 g
200 g
50 g strúhaný
20 g




Postup

  1. 1

    Cuketu a baklažán umyjeme a nakrájame na plátky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a orestujeme. Pridáme cuketu, baklažán a všetko spolu krátko orestujeme.

  2. 2

    Paradajky umyjeme, odstránime stopku, nakrájame na kolieska. Mozzarellu nakrájame na tenké plátky. Pripravený plech vymastíme olivovým olejom, baklažán, cuketu, paradajky a mozzarellu uložíme na plech, osolíme, okoreníme a pečieme na 180 °C asi 25 minút.

  3. 3

    Vyberieme z rúry, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme zmesou strúhanky a parmezánu a dáme ešte dozlatista zapiecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia