Zapekaný zeleninový pekáč
Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 22. mája 2020
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 22. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
25 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cuketu a baklažán umyjeme a nakrájame na plátky. V panvici rozohrejeme olej, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a orestujeme. Pridáme cuketu, baklažán a všetko spolu krátko orestujeme.
- 2
Paradajky umyjeme, odstránime stopku, nakrájame na kolieska. Mozzarellu nakrájame na tenké plátky. Pripravený plech vymastíme olivovým olejom, baklažán, cuketu, paradajky a mozzarellu uložíme na plech, osolíme, okoreníme a pečieme na 180 °C asi 25 minút.
- 3
Vyberieme z rúry, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme zmesou strúhanky a parmezánu a dáme ešte dozlatista zapiecť.
Tiež zapekaná zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu