Ma Yi Shang Shu (Mravce lezúce na strom)
Ďalšia sečuánska rýchlovka... Mleté hovädzie, sklenené rezance, toban djan. Len pre info -...
Kuracie prsia s ryžovými rezancami
Po dlhej dobe som vytiahla môj wok, aby som vyskúšala nový recept. Robila som ho...
Mapo tofu
Toto je mnou vyskúšaný, používaný a čiastočne upravený recept. Ide o moje veľmi obľúbené jedlo zo sečuánskej kuchyne, na ktoré je veľa receptov. Tofu v omáčke s mletým hovädzím mäsom......
Aromatický kurací šalát
Vyskúšajte si pripraviť netradičný kurací šalát, špecialitu z londýnskych reštaurácií.
Sladká lepkavá ryža s mangom
Lepkavá ryža (sticky rice) je druh ryže, ktorá sa po uvarení mimoriadne lepí. Má hrubšie...
Jarné rolky
Zmiešame nasekané rezance, nakrájanú kapustu, čierne huby, mrkvu, čierne korenie, svetlú sójovú...
Pražené ryžové rezance Pad Thai
Pripravíme Pad Thai omáčku. Do malého hrnca dáme všetky suroviny a dobre premiešame. Varíme 20...
Marocké placky Msemmen
Na dovolenke v Maroku som ochutnala všeličo, ale najviac ma oslovil Msemmen. Tieto placky, ...
Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken)
Recept mám z jednej anglickej kuchárky a doladené podľa mojej chuti....
Kuracia kokosová polievka
Do rozohriateho woku nalejeme trochu oleja. Pridáme karí pastu a na rezančeky nakrájanú papriku. Chvíľu...
Ezme
Ezme je jeden výborný šalát z tureckej kuchyne. Zelenina v ňom je krájaná na drobno a...
Thajské červené karí s krevetami (thai red curry)
Thajské red curry, ktoré si zamilujete!
Cuketové karí
Recept je skoro vegánsky, ale nepohrdnú ním ani ortodoxní mäsožravci ako ja. Ak chcete vegánsku...
Pikantný šalát z cukety a cíceru
Šalát sa môže podávať teplý alebo studený, ako samostatné jedlo alebo ako príloha k mäsu či...
Opekané kuracie so zeleninou
Rýchly a ľahký obed, môže sa podávať s ryžou alebo len tak.
Španielska ryža s mletým mäsom
Veľmi chutné a nenáročné jedlo podobné rizotu, ktoré sa môže podávať ako príloha alebo samostatný chod....
Kráľovské krevety s cesnakom
Kráľovské krevety s cesnakom v maslovej omáčke s príchuťou čili, to je pekné, jednoduché, chutné a rýchle jedlo!...
Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom....
Chilli con carne z pomalého hrnca
Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Vyprážané tofu v sezamovej strúhanke
Milujete chute Ázie? V tom prípade sa vám vyprážané tofu so sezamom bude veľmi páčiť! Vyskúšajte sami...
Chrumkavé tofu
Poznáte to, keď potrebujete schudnúť, ale neviete sa vzdať pochúťok z panvice? Tento recepet je...
Kokosové mlieko za 5 minút a zo 4 ingrediencií
Táto zdravá, bezmliečna/bezlaktózová a vegánska pochúťka nie je z obchodu vôbec lacná, a pritom si...
Najexotickejšia mrkvičková polievka
Tento recept nie je úplne môj výtvor, ale nechala som sa inšpirovať a pretvorila som si...
Grécka zálievka na šalát
Táto grécka zálievka na šalát vyčarí super chuť rôznym zeleninovým šalátom. Vaše šaláty získajú fantastickú chuť...
Tapiokový puding
Priateľky sa ma pýtali, čo s tapiokovými perlami, ktoré si všimli v niektorých obchodoch...
Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....