Quinoa tabouleh
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 9. júla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Tento libanonský šalát sa pôvodne pripravuje z obilniny bulgur, vyskúšajte ho v modernejšej verzii so superpotravinou quinoou.
porcie
príprava
Suroviny
1 šálka |
|
1 ks |
|
2 ks stredne veľké (alebo 6 cherry paradajok) |
|
100 g |
|
100 g čerstvá |
|
40 g čerstvá |
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
1 ČL nastrúhaná |
|
|
|
|
|
|
|
1 ČL (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Šálku quinoy najprv namočíme na 5 minút do studenej vody. Potom ju uvaríme v hrnci s dvoma šálkami vody s trochou soli. Varíme 15 až 20 minút.
- 2
Uvarenú quinou na sitku prepláchneme studenou vodu, dáme do misy, pridáme olivový olej, pretlačený strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie a prípadne aj rímsku rascu.
- 3
Červenú cibuľu, uhorku a paradajky nakrájame na kocky a jemne primiešame do quinoy. Dochutíme strúhanou citrónovou kôrou z biocitróna a citrónovou šťavou. Na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a čerstvú mätu.
- 4
Quinoa tabouleh dáme pred servírovaním do chladničky aspoň na jednu hodinu. Toto jedlo sa môže podávať ako letný šalát alebo ako príloha ku grilovanej rybe či k jahňaciemu mäsu.
Tiež quinoa šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu