Quinoa šalát
Quinoa šalát

Quinoa tabouleh

Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 9. júla 2021
Quinoa tabouleh
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Tento libanonský šalát sa pôvodne pripravuje z obilniny bulgur, vyskúšajte ho v modernejšej verzii so superpotravinou quinoou.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 šálka
1 ks
2 ks stredne veľké (alebo 6 cherry paradajok)
100 g
100 g čerstvá
40 g čerstvá
1 strúčik
2 PL
1 ČL nastrúhaná
1 ČL (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šálku quinoy najprv namočíme na 5 minút do studenej vody. Potom ju uvaríme v hrnci s dvoma šálkami vody s trochou soli. Varíme 15 až 20 minút.

  2. 2

    Uvarenú quinou na sitku prepláchneme studenou vodu, dáme do misy, pridáme olivový olej, pretlačený strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie a prípadne aj rímsku rascu.

  3. 3

    Červenú cibuľu, uhorku a paradajky nakrájame na kocky a jemne primiešame do quinoy. Dochutíme strúhanou citrónovou kôrou z biocitróna a citrónovou šťavou. Na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a čerstvú mätu.

  4. 4

    Quinoa tabouleh dáme pred servírovaním do chladničky aspoň na jednu hodinu. Toto jedlo sa môže podávať ako letný šalát alebo ako príloha ku grilovanej rybe či k jahňaciemu mäsu.

Diskusia k receptu