Turecké pražené vajíčko
Toto je ideálny nápad na rýchle raňajky. Vyžaduje si málo ingrediencií a času....
Thajské rezance Pad Thai s krevetami
Rýchly a ľahký obed alebo večera - pre tých, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu.
Avokádový toast s vajíčkom
Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú paradajku bez jadierok, ...
Tapiokový dezert
V tomto chutnom dezerte sme použili tapiokové perly. Tapioka je vhodná nielen pre alergikov, ale...
Avokádová nátierka, ktorá si udrží farbu
Aby zelená zostala zelená. Skôr vychytávka ako recept - pretože receptov na avokádovú nátierku je ozaj...
Jednoduchý losos s pomarančovým korením
Čerstvému lososovi podľa mňa svedčí úplne jednoduchá príprava, žiadne zložité receptúry.
Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...
Krémová polievka z batatov s beluga šošovicou
Krémová polievka s kokosovým mliekom a čiernou šošovicou.
Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou
Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...
Ryžové rezance s krevetami podľa Evy Černej
Energická Eva Černá s nadšením pripravuje recept z ingrediencií, pred ktorými máme často rešpekt. S...
Jemne pikantné kuracie karí
Ako som už v minulosti spomínala, veľmi rada skúšam nové chute z rôznych častí sveta. Karí patrí medzi naše obľúbené recepty....
Topinamburový krém s treskou
Do nádoby dáme riasu, 1 liter studenej vody a dáme na noc do chladničky. Na...
Vegánska kukuričná placka s hummusom
Tento vrap som si spravil doma, keď som si spomenul na jednu vegánsku reštauráciu, kde podobný wrap robia a povedal som si, že si spravím vlastnú verziu....
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou
Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....
Kuracie prsia na pomarančoch
Opäť jeden z receptov, v ktorých sa kombinuje mäso a ovocie - nejako mi teraz táto...
Dezert z tapioky, bielej čokolády a kešu orieškov
Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme cukor a tapiokové perly. Za stáleho miešania varíme asi 20 minút....
Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....
Polievka zo žltého melóna
Je to chutná a zároveň sýta polievka. Na horúce dní je to balzam a studena je...
Mangové čatní - dip ku grilovačke
Nátierka z manga či chutný dip ku grilovanému mäsku.
Mžaddara - palestínske jedlo chudobných
Bývalá moderátorka Anna Ghannamová a jej manžel Souheil Ghannam uvaria lacné zdravé palestínske jedlo.
Krevety na mexický spôsob
Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept...
Kuracie Kung Pao
Rada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom...