Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom fotorecept
Foto: sjuz
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave. A keďže sú možnosti v stravovaní Zobraziť celý popisVeľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave. A keďže sú možnosti v stravovaní teraz značne obmedzené, rozhodla som sa pripraviť niečo podobné doma. Osobne si dávam hummus buď s falafelom, hubami, alebo so srdiečkami a pečienkou - každá verzia je veľmi chutná, bohato obložená zeleninou. Ja som na prípravu použila mleté hovädzie a hummus som si kúpila hotový v Yeme. Samozrejme, dá sa ľahko pripraviť aj doma :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji a cibuli opražíme sprudka mleté mäso, ktoré sme nechali predtým vonku z chladničky pri izbovej teplote, aby neutrpelo teplotný šok :) Pri opekaní musíme rozbíjať hrudky a obracať, aby bolo mäso sypké a rovnomerne opečené. Keď zhnedne, pridáme čierne mleté korenie, jednu lyžičku mletej škorice, jednu lyžičku drvenej rímskej rasce, jednu lyžičku údenej mletej papriky a rovnako aj majoránu. Premiešame, pridáme drvené rajčiny, soľ podľa chuti, a trošičku vody, a prikryté dusíme cca 20-30 minút. Samozrejme, rovnako sa dá namiesto mletého hovädzieho použiť aj jahňacie, alebo vnútornosti, pre vegetariánov to môžu byť huby.
-
2
Pokiaľ sa mäso dusí, prichystáme si zeleninu, hummus:
-
3
Pita chlieb sa upiekol za necelých desať minút, cesto som ale mala nakysnuté v chladničke už dva dni - je z kvásku lievito madre.
-
4
Na tanier naservírujeme hummus tak, že v strede bude priestor pre mäso, pridáme podľa chuti nachystanú zeleninu, koriander, petržlenovú vňať, olivový olej a citrón na pokvapkanie.
-
5
Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu