Ceviche z kreviet a exotického ovocia

Vojto Artz
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 19. augusta 2021
Ceviche z kreviet a exotického ovocia
Foto: Dušan Křístek
5
porcií

Suroviny

600 g väčšie chladené surové (Black Tiger, Gambero rosso...)
50 ml
200 ml
400 ml
60 g (alebo podľa chuti)
2 strúčiky
60 g
150 g (červená a zelená)
150 g
150 g
150 g (prípadne šalátová uhorka)
5 g
5 g (alebo mäta)
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krevety (ak sú v pancieri) olúpeme, vyberieme črievko, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Koriandrovú vňať a medovku (mätu) otrháme a lístočky pokrájame. Pridáme krevety, všetko zamiešame a necháme asi 2-3 hodiny odležať. Krevety sa trošku zafarbia.

  3. 3

    Medzitým nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (exotické ovocie, papriky, cibuľu). Čili očistíme od semienok a nakrájame najemno. Všetky suroviny pridáme do vychladeného krevetového ceviche až pred podávaním a ešte raz necháme spolu dobre vychladiť. Pred servírovaním ochutíme morskou soľou a čerstvo namletým korením.

Diskusia k receptu