Ceviche z kreviet a exotického ovocia
Vojto Artz
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 19. augusta 2021
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 19. augusta 2021
Foto: Dušan Křístek
5
porcií
porcií
Suroviny
600 g väčšie chladené surové (Black Tiger, Gambero rosso...) |
|
50 ml |
|
200 ml |
|
400 ml |
|
60 g (alebo podľa chuti) |
|
2 strúčiky |
|
60 g |
|
150 g (červená a zelená) |
|
150 g |
|
150 g |
|
150 g (prípadne šalátová uhorka) |
|
5 g |
|
5 g (alebo mäta) |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Krevety (ak sú v pancieri) olúpeme, vyberieme črievko, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
- 2
V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Koriandrovú vňať a medovku (mätu) otrháme a lístočky pokrájame. Pridáme krevety, všetko zamiešame a necháme asi 2-3 hodiny odležať. Krevety sa trošku zafarbia.
- 3
Medzitým nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (exotické ovocie, papriky, cibuľu). Čili očistíme od semienok a nakrájame najemno. Všetky suroviny pridáme do vychladeného krevetového ceviche až pred podávaním a ešte raz necháme spolu dobre vychladiť. Pred servírovaním ochutíme morskou soľou a čerstvo namletým korením.
Tiež krevety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu