Ceviche z kreviet a exotického ovocia
			   Vojto Artz
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 19. augusta 2021
		   
		   prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 19. augusta 2021

Foto: Dušan Křístek
5
porcií
porcií
Suroviny
| 600 g väčšie chladené surové (Black Tiger, Gambero rosso...) | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 400 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g (alebo podľa chuti) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g (červená a zelená) | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g (prípadne šalátová uhorka) | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 g (alebo mäta) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Krevety (ak sú v pancieri) olúpeme, vyberieme črievko, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
- 2
 V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Koriandrovú vňať a medovku (mätu) otrháme a lístočky pokrájame. Pridáme krevety, všetko zamiešame a necháme asi 2-3 hodiny odležať. Krevety sa trošku zafarbia.
- 3
 Medzitým nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (exotické ovocie, papriky, cibuľu). Čili očistíme od semienok a nakrájame najemno. Všetky suroviny pridáme do vychladeného krevetového ceviche až pred podávaním a ešte raz necháme spolu dobre vychladiť. Pred servírovaním ochutíme morskou soľou a čerstvo namletým korením.
Tiež krevety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu