Foto: kucharka
Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila naše malé zelené papriky ( pimientos de Padrón ) ale Zobraziť celý popisBharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila naše malé zelené papriky ( pimientos de Padrón ) ale odvážlivci môžu použiť celé zelené čili papriky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
10-12 ks |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
80 ml |
|
2 ks posekané |
|
2-3 PL |
|
Plnka - masala: | |
60 g |
|
3 PL |
|
3 PL hnedý (jaggery) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Zmiešame všetky suroviny na plnku. Lyžice nedávame kopcom. Ja sa musím priznať, že keď už som mala skoro všetko pripravené, prišla som na to, že nemám toľko cícerovej múky. Tak som to doplnila kuskusom ... viem, nie je to ono, ale musela som improvizovať, bol to stav núdze :-))
-
2
Papričky umyjeme a po dĺžke narežeme. Ak sú veľmi pálivé, opatrne nožíkom odstránime zrniečka. Papričky naplníme plnkou. Dve lyžice plnky si odložíme na neskôr.
-
3
V hrnci zohrejeme kokosový olej a pridáme horčicové semienka. Keď začnú “poskakovať”, pridáme papričky a opatrne opekáme 5 min.
-
4
Pridáme vodu a prikryté varíme 5 min na slabom ohni. Ak sa nám zdá husté, pridáme 1-2 lyžice vody. Potom pridáme dve lyžice plnky, čo sme si odložili, premiešame a varíme asi 10 min. Nakoniec pridáme paradajky a pretlak a dovaríme 5 min, sem tam pomiešame.
-
5
Podávame s ryžou ( alebo indickým chlebom ). U nás posypané čerstvým koriandrom.
A samozrejme, aj s okrou je to super. Peknú nedeľu prajem.
Ja som použila ( v tomto postupe ) pimientos de Padrón, ktoré sú tipické pre Španielsko. Tie nie sú veľmi pikantné.
Môžu sa použiť aj normálne zelené čili papriky, ale tam by som asi odstránila zrniečka, lebo mne by to deti nezjedli :-))
Alebo, ako píše hore @farbuska , skús okru, to sa na to tiež hodí.
Neviem, ako by si to urobila s cícerovou múkou bez toho, aby si ju nekúpila.... a keby si len popučila trochu uvareného cíceru?
Veď ty si šikovná výmyselníčka, určite na niečo prídeš :-)) Daj potom vedieť.
Pekný deň prajem
Ja by som cícerovú múku nahradila trebárs hraškou, tú predávajú aj v menších baleniach a zvyšok sa dá potom použiť trebárs na obaľovanie zeleniny na vyprážanie alebo na zahustenie pokrmov.
Takove nejake mozna nekdy koupim, ty tu dostanu. Posilam foto z Mexika, to je samoska, o trhach ani nemluvim! Trpim tam fyzicky, upim. Nadhera a chut nepopsatelna. Ach jo... :-)
To ne, ale kamoska da nebo nejak s cizrnou si poradim :-) dekuju za snahu :-)
@mijaita , pulty sa prehýbajú pod čerstvým ovocím a zeleninou, paráda.
No super. Určite si pochutíš! Dobrú chuť :-))