Foto: bugout
Výborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa
mierne líšia, ja som išiel podľa tohto. Držal som sa ho od A Zobraziť celý popisVýborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa
mierne líšia, ja som išiel podľa tohto. Držal som sa ho od A po Z.
Receptov som pozeral viac, tak dopíšem aj alternatívy ako to robil
niekto iný. @cesminaz prepáč, že
sa Ti miešam do tureckej kuchyne,
ale keď som videl tento recept
nemohol som odolať.
Zdroj: http://www.mojatureckakuchyna.com/2021/02/tantuni-wrap-s-mletym-masom.html
Postup
-
1
Ak mám kúpené tortily, šetríme čas a robotu, inak si ich musíme urobiť. Videl som aj s pečivom, nielen plackou. Mäso pomelieme (môžeme aj nadrobno nakrájať, je to jedna z vecí v čom sú zdroje rôzne, videl som aj taký recept, že sa mäso uvarilo v celku a krájalo až potom, čiže ako bonus máme taký hovädzí vývar). Dáme do širšieho hrnca (panvice), zalejeme s deci vody a varíme za stáleho miešania kým voda vyvrie. (Boli aj recepty kde sa mäso varilo spolu s nakrájanou zelenou paprikou.) Mäso odstavíme a pripravíme zeleninu. Paradajky nakrájame na drobno, cibuľu na tenké plátky a zmiešame ju s nasekanou petržlenovou vňaťou a sumakom.
- 2
Na panvicu dáme olej, mäso, papriku sladkú aj pikant, posolíme a opekáme. Podlejeme lyžicou- dvoma vody a zakryjeme tortilou. Keď sa tortila prehreje a zmäkne, dáme ju na tanier a naplníme mäsom a zeleninou. A to je všetko. Podľa toho koľko máme mäsa robíme to na panvici na viac krát... Ja mám veľkú panvicu a robil som len z 250 g mäsa, takže som to dal na raz.
- 3
Z uvedených množstiev som urobil dve tortily. Tortilu treba naozaj položiť na to mäso na panvici a dobre popritláčať... Keď som na prvú tortilu naložil mäso, zakryl som zvyšok druhou a rovno odstavil. Doobložil zeleninou, zroloval a odovzdal polovičke a vrhol sa na druhú.
Tiež tortilla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Lahmacun je síce trocha pracný to je pravda, ale oplatí sa ho urobiť :-) Ja ho zvyknem robiť asi tak 4x do roka, niekedy aj viackrát ak mám náladu a chuť naň :-) Ak už máš v tom prax tak príprava ide rýchlo. A moji doma ho zbožňujú, ako aj ja :-) Naposledy som ho robila niekedy v januári vonku na ohni. Ako pečiem tak mi ho rovno berú z ruky a ledva čakajú, kedy bude druhý :-)
:-)) ved tak upeč viac, aj na druhý deň sú výborné :-) Ja robievam z kila múky, to ich je asi 15-20ks, záleží od toho na aké velké ich chcem vyváľkať :-) Ale väčšinou vždy prejdu v ten deň všetky, lebo každý zje cca.3ks. Ak náhodou aj zostane, tak max 3-4 viac nie :-) No a tie zjedia deti potom hned na raňajky s polievkou.
Hmm, také mám nějaké intolerancie, naštěstí některé časem polevily na síle a když páchám neřesti s rozumem.... někdy poleví rozum, to je náročnější. Krásný den k vám!
Podobne Varechaci.<3
:-) Tolko tu spomíname ten Lahmacun, že dostávam naň chuť :-)) ..neviem či neurobím aj ja na víkend. Uvidíme :-)