Kuracie prsia
Kuracie prsia

Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) fotorecept

siksoram - fotkasiksoram, 1. mája 2021
Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept)
Foto: siksoram

Veľmi mám rád ázijskú kuchyňu, asi najviac čínsku. Tento recept som prevzal z You Tubu, kde ho varil kuchár - chalanisko z Číny. Je jednoduchý Zobraziť celý popisVeľmi mám rád ázijskú kuchyňu, asi najviac čínsku. Tento recept som prevzal z You Tubu, kde ho varil kuchár - chalanisko z Číny. Je jednoduchý a hlavne rýchly, ak si všetky suroviny predtým nachystáte, samotné varenie bude trvať skutočne iba chvíľu. Suroviny si kupujem originál, dnes to už nie je problém a tým pádom je tá chuť skutočne hodnoverná. Samozrejme aj ja som si ho trošku prispôsobil v tom, že kuracie kúsky nevysmážam vo woku (ale vo fritéze ). Je to rýchlejšie a čistejšie.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
25 dkg
1 ks
1 ks (alebo jarná cibuľka)
1 ks
1 dcl (bujón)
1 dcl čínske
3 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Ja som si všetko nachystal. Vyzeralo to asi takto.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z kukuričných lupienkov som si vyrobil strúhanku a odložil nabok.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravil som marinádu: 3 lyžice svetlej sójovej omáčky, 1 lyžica sezamového oleja, 1 lyžica práškového cukru a jedno vajce. Kuracie prsia som nakrájal na väčšie kocky, vložil do misky s marinádou, premiešal a odložil do chladničky minimálne na pol hodiny.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravil som omáčku. Zloženie: 1 šálka ryžového vína (skúste obyčajné biele, len nesmie byť veľmi kyslé ), 4 lyžice sladkej chilli omáčky (dostanete ju kúpiť aj napr. v Tescu ) a 2 lyžice svetlej sójovej omáčky. Premiešame a odložíme.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistíme a nakrájame papriku na väčšie kocky, taktiež cibuľu - tú nakrájame na mesiačiky (žiadna posekaná cibuľka). Nemal som originál ananás, tak som kúpil v konzerve. Bolo to 800 gramové balenie. Minul som z neho asi tretinu. Pokrájal som ho na väčšie kocky. Všetky suroviny som odložil nabok.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po polhodine - hodine vyberieme mäso z chladničky a obalíme ho v pripravenej kukuričnej strúhanke. Odložíme na tácku a nachystáme si olej na vysmážanie.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V origináli to kuchár vysmážal vo woku, no je to myslím neekonomické plytvanie olejom. Ja som si pripravil fritézu a mäso som vysmažil v nej. Bolo to veľmi rýchle, naozaj to trvá možno jednu minútu a mäso je ready.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu sú nugetky hotové a pripravené na ďalšiu úpravu.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A ideme na to!!! Rozpálime wok, vlejeme dve lyžice oleja a ako prvú vložíme papriku s cibuľou. Opekáme asi jednu minútku alebo do chrumkava, ak chcete a pridáme ananás. Opekáme ďalšiu minútu. Vyzerá to asi takto.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Následne vlejeme pripravenú omáčku.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Premiešame, vlejeme cca asi deci kuracieho vývaru, alebo bujónu ( ja to robím všetko od oka). Následne vložíme 3 kúsky kamenného cukru - ak máme a necháme omáčku skaramelizovať. Ja som tam pridal tri lyžice trstinového cukru a pridal trochu chilli v prášku... vytvorila sa sladko-pikantná omáčka. Všetko záleží na chuti. Pridal som ešte trochu zarobeného Solamylu vo vode (asi jednu lyžicu). aby omáčka pekne zhustla.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pridáme mäso, trošku premiešame a môžeme podávať. Nemusím nikomu pripomínať, že najlepšie to je, ak sa to podáva hneď a zaraz :) A samozrejme ideálne s ryžou.

    Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ja ak niečo navarím, musím to ihneď vyskúšať... Varil som to už viackrát, ale tentokrát som to vyslovene zožral... Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekne popísaný recept, čo iste každý pochopí, jedlo aj dobre vypadá, a jasné, že aj chutí, som o tom presvedčená, a krásne prestieranie, či obrus, to len doladí, slovom, dokonalé.
aniska
ahoj, pekny recept.taka chutna klasika:) kamennym cukrom si myslel kockovy?ci?
siksoram
@evanaaa (2.5.2021 17:47)

Ďakujem...za milé zhodnotenie.
Je to prvé tu na vareche a veľmi si ho vážim.
afataga
Toto je dobrota, robievam dost podobne, ale kedze som hnila :-), maso neobalujem, zlozenie podobne, len ja menej cukru a veeeela chilli, to je moja uchylka.
Mam tu zopar azijsky rcp. z jednej starsej knihy, ak chces, kukni.
siksoram
@afataga (5.5.2021 18:30)

Kuknem😉..
Chili môžem aj ja. Len to budem jesť sám..
Ale keďže varím aj pre iné krky, musím sa mierniť.🤣.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia