Sweet and Fire Chicken (Sladko-pikantné kura) fotorecept
Foto: siksoram
Veľmi mám rád ázijskú kuchyňu, asi najviac čínsku. Tento recept som prevzal z You Tubu, kde ho varil kuchár - chalanisko z Číny. Je jednoduchý Zobraziť celý popisVeľmi mám rád ázijskú kuchyňu, asi najviac čínsku. Tento recept som prevzal z You Tubu, kde ho varil kuchár - chalanisko z Číny. Je jednoduchý a hlavne rýchly, ak si všetky suroviny predtým nachystáte, samotné varenie bude trvať skutočne iba chvíľu. Suroviny si kupujem originál, dnes to už nie je problém a tým pádom je tá chuť skutočne hodnoverná. Samozrejme aj ja som si ho trošku prispôsobil v tom, že kuracie kúsky nevysmážam vo woku (ale vo fritéze ). Je to rýchlejšie a čistejšie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja som si všetko nachystal. Vyzeralo to asi takto.
-
2
Z kukuričných lupienkov som si vyrobil strúhanku a odložil nabok.
-
3
Pripravil som marinádu: 3 lyžice svetlej sójovej omáčky, 1 lyžica sezamového oleja, 1 lyžica práškového cukru a jedno vajce. Kuracie prsia som nakrájal na väčšie kocky, vložil do misky s marinádou, premiešal a odložil do chladničky minimálne na pol hodiny.
-
4
Pripravil som omáčku. Zloženie: 1 šálka ryžového vína (skúste obyčajné biele, len nesmie byť veľmi kyslé ), 4 lyžice sladkej chilli omáčky (dostanete ju kúpiť aj napr. v Tescu ) a 2 lyžice svetlej sójovej omáčky. Premiešame a odložíme.
-
5
Očistíme a nakrájame papriku na väčšie kocky, taktiež cibuľu - tú nakrájame na mesiačiky (žiadna posekaná cibuľka). Nemal som originál ananás, tak som kúpil v konzerve. Bolo to 800 gramové balenie. Minul som z neho asi tretinu. Pokrájal som ho na väčšie kocky. Všetky suroviny som odložil nabok.
-
6
Po polhodine - hodine vyberieme mäso z chladničky a obalíme ho v pripravenej kukuričnej strúhanke. Odložíme na tácku a nachystáme si olej na vysmážanie.
-
7
V origináli to kuchár vysmážal vo woku, no je to myslím neekonomické plytvanie olejom. Ja som si pripravil fritézu a mäso som vysmažil v nej. Bolo to veľmi rýchle, naozaj to trvá možno jednu minútu a mäso je ready.
-
8
Tu sú nugetky hotové a pripravené na ďalšiu úpravu.
-
9
A ideme na to!!! Rozpálime wok, vlejeme dve lyžice oleja a ako prvú vložíme papriku s cibuľou. Opekáme asi jednu minútku alebo do chrumkava, ak chcete a pridáme ananás. Opekáme ďalšiu minútu. Vyzerá to asi takto.
-
10
Následne vlejeme pripravenú omáčku.
-
11
Premiešame, vlejeme cca asi deci kuracieho vývaru, alebo bujónu ( ja to robím všetko od oka). Následne vložíme 3 kúsky kamenného cukru - ak máme a necháme omáčku skaramelizovať. Ja som tam pridal tri lyžice trstinového cukru a pridal trochu chilli v prášku... vytvorila sa sladko-pikantná omáčka. Všetko záleží na chuti. Pridal som ešte trochu zarobeného Solamylu vo vode (asi jednu lyžicu). aby omáčka pekne zhustla.
-
12
Pridáme mäso, trošku premiešame a môžeme podávať. Nemusím nikomu pripomínať, že najlepšie to je, ak sa to podáva hneď a zaraz :) A samozrejme ideálne s ryžou.
-
13
Ja ak niečo navarím, musím to ihneď vyskúšať... Varil som to už viackrát, ale tentokrát som to vyslovene zožral... Dobrú chuť.
Ďakujem...za milé zhodnotenie.
Je to prvé tu na vareche a veľmi si ho vážim.
Nie... Naozaj sa to volá kamenný cukor..
Vyzerá ako kameň 😁. Myslím, že je to niečo na spôsob posekané ho karamelu.
m.heureka.sk/cukor/south-word-kamenny-zlty-cukor-roc...
Mam tu zopar azijsky rcp. z jednej starsej knihy, ak chces, kukni.
Kuknem😉..
Chili môžem aj ja. Len to budem jesť sám..
Ale keďže varím aj pre iné krky, musím sa mierniť.🤣.
dakujem za odpoved, uz som mudrejsia, super :) nech sa ti dari vo vareni :)