Plnené placky
Plnené placky

Bolani - afganské plnené placky fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 7. mája 2021
Bolani - afganské plnené placky (fotorecept)
Foto: kucharka

Bolani je afganský plnený chlieb. Plnky sa, samozrejme, môžu obmieňať: zemiaky, tekvica, mleté mäso... K tomu kopec čili papričiek a je to :-)) Recept je podľa Rupy Aujla.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
160-180 ml
Plnka:
2 ks uvarený
1 ks (alebo jarná cibuľka)
2 strúčiky
1 hrsť čerstvý
Dip:
200 g (alebo kyslá smotana)
1/2 ks
1 strúčik
1/2 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme dip (aby sa chute mali čas prepojiť) a to tak, že jednoducho všetko zmiešame. Cesto: Múku zmiešame so soľou a pomaly primiešavame vodu, až kým sa nevytvorí nelepivé cesto. Prikryjeme a necháme 20 min oddýchnuť.

    Bolani - afganské plnené placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Na olivovom oleji opečieme nakrájaný pór, pridáme posekaný cesnak a čili papričky. Nakoniec pridáme uvarený sladký zemiak a všetko popučíme.

    Bolani - afganské plnené placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Odstavíme z ohňa a vmiešame špenát. Osolíme a okoreníme.

    Bolani - afganské plnené placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vyvaľkáme palcu s priemerom asi 20 cm. Z plnky odoberieme 1/4 a natrieme polovičku placky. Cesto preložíme, kraje spojíme vidličkou. Takto urobíme všetky štyri placky.

    Bolani - afganské plnené placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na rozpálenej panvici a troške olivového oleja placky opatrne opečieme do zlatova, z každej strany asi 2 min.

    Bolani - afganské plnené placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame teplé, prekrojené cez polovicu, s dipom a so šalátom.

    Bolani - afganské plnené placky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, zajímavý receptík, chutné fotečky! S radostí bych ochutnala.
O reklamě tu pod receptem psát nebudu, ať si nekazíme chuť.