Bolani - afganské plnené placky fotorecept
Foto: kucharka
Bolani je afganský plnený chlieb. Plnky sa, samozrejme, môžu obmieňať: zemiaky, tekvica, mleté mäso... K tomu kopec čili papričiek a je to :-)) Recept Zobraziť celý popisBolani je afganský plnený chlieb. Plnky sa, samozrejme, môžu obmieňať: zemiaky, tekvica, mleté mäso... K tomu kopec čili papričiek a je to :-)) Recept je podľa Rupy Aujla.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
160-180 ml |
|
|
|
Plnka: | |
2 ks uvarený |
|
1 ks (alebo jarná cibuľka) |
|
2 strúčiky |
|
1 hrsť čerstvý |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dip: | |
200 g (alebo kyslá smotana) |
|
1/2 ks |
|
1 strúčik |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme dip (aby sa chute mali čas prepojiť) a to tak, že jednoducho všetko zmiešame. Cesto: Múku zmiešame so soľou a pomaly primiešavame vodu, až kým sa nevytvorí nelepivé cesto. Prikryjeme a necháme 20 min oddýchnuť.
-
2
Plnka: Na olivovom oleji opečieme nakrájaný pór, pridáme posekaný cesnak a čili papričky. Nakoniec pridáme uvarený sladký zemiak a všetko popučíme.
-
3
Odstavíme z ohňa a vmiešame špenát. Osolíme a okoreníme.
-
4
Cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vyvaľkáme palcu s priemerom asi 20 cm. Z plnky odoberieme 1/4 a natrieme polovičku placky. Cesto preložíme, kraje spojíme vidličkou. Takto urobíme všetky štyri placky.
-
5
Na rozpálenej panvici a troške olivového oleja placky opatrne opečieme do zlatova, z každej strany asi 2 min.
-
6
Podávame teplé, prekrojené cez polovicu, s dipom a so šalátom.
O reklamě tu pod receptem psát nebudu, ať si nekazíme chuť.
Pekný zvyšok víkendu prajem.