Tapiokový dezert
Tapiokový dezert

Tapiokový dezert s longanom a mangom

Parichart Bystriansky (Pani Naam)
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 7. mája 2021
Tapiokový dezert s longanom a mangom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Longan je tropické ovocie, ktoré rastie v strapcoch a trochu sa podobá na známejšie liči. Obsahuje veľa vitamínu C.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

100 g
500 ml
60 g
1-2 ks
1 malá konzerva (100 g kompót)
100 g
35 g uvarená
100 ml husté
1/4 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Necháme zovrieť vodu v hrnci, tapiokové perly prepláchneme na sitku a nasypeme do vriacej vody. Stále miešame, kým nebudú priesvitné na 90 %.

  2. 2

    Potom pridáme šťavu z kompótu a chvíľku povaríme, miešame, kým nebudú perly úplne priesvitné. Potom pridáme nakrájaný longan, sladkú uvarenú kukuricu a premiešame. Odložíme z ohňa.

  3. 3

    Husté kokosové mlieko osolíme a zohrievame na miernom ohni. Miešame, kým sa rozpustí soľ. Keď mlieko zovrie, odložíme ho z ohňa.

  4. 4

    Perly rozdelíme do pohárov, zalejeme kokosovým mliekom a servírujeme s očisteným, nakrájaným mangom a longanom z kompótu.

Diskusia k receptu