Tapiokový dezert s longanom a mangom
majiteľka reštaurácie Naam Thai Food a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 7. mája 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Longan je tropické ovocie, ktoré rastie v strapcoch a trochu sa podobá na známejšie liči. Obsahuje veľa vitamínu C.
porcií
príprava
Suroviny
100 g |
|
500 ml |
|
60 g |
|
1-2 ks |
|
1 malá konzerva (100 g kompót) |
|
100 g |
|
35 g uvarená |
|
100 ml husté |
|
1/4 ČL |
|
Postup
-
1
Necháme zovrieť vodu v hrnci, tapiokové perly prepláchneme na sitku a nasypeme do vriacej vody. Stále miešame, kým nebudú priesvitné na 90 %.
- 2
Potom pridáme šťavu z kompótu a chvíľku povaríme, miešame, kým nebudú perly úplne priesvitné. Potom pridáme nakrájaný longan, sladkú uvarenú kukuricu a premiešame. Odložíme z ohňa.
- 3
Husté kokosové mlieko osolíme a zohrievame na miernom ohni. Miešame, kým sa rozpustí soľ. Keď mlieko zovrie, odložíme ho z ohňa.
- 4
Perly rozdelíme do pohárov, zalejeme kokosovým mliekom a servírujeme s očisteným, nakrájaným mangom a longanom z kompótu.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu