Ryža Pilau a opečené kuracie kúsky fotorecept
Foto: kucharka
Nič zložité, trochu exotické, voňavé a chutné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
6 toboliek |
|
8 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
75 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
500 ml (alebo kurací) |
|
Mäso: | |
2-3 ks |
|
2-3 PL hustý |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V mažiari podrvíme koriandrové a kardamómové semienka a rímsku rascu. Pridáme klinčeky, škoricu, bobkové listy a premiešame s podrvenými koreninami.
-
2
Na panvici roztopíme maslo, opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, asi 5 minút alebo až do zmäknutia cibule. Pridáme kurkumu, horčicové semienka a koreniny z mažiara. Dobre premiešame a chvíľu opekáme.
-
3
Primiešame ryžu a dobre premiešame s koreninami, aby sa zafarbila. Zalejeme vývarom, posolíme a pokoreníme podľa chuti. Ešte raz dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou.
-
4
Na slabom ohni varíme asi 15 minút. Keď je ryža uvarená, pridáme plátky masla.
-
5
Ryžu jemne poprehadzujeme vidličkou, zakryjeme a necháme aspoň 5 minút odpočívať.
-
6
A teraz mäso: Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky. V miske zmiešame s jogurtom a údenou paprikou. Necháme aspoň 15 minút, postáť. Potom posolíme a pokoreníme.
-
7
Na rozpálenom oleji opekáme kúsky mäsa tak, aby neboli na sebe natlačené.
-
8
Čas opekania závisí od veľkosti kúskov mäsa, treba dávať pozor, aby sa nevysušili.
-
9
A hotovo. U nás máme k tomu ananásovú salsu, ale hodia sa k tomu rôzne šaláty a dipy.
Tá miska je zo Seville. Kedysi som si z dovoleniek nosila kuchárske knihy ale keďže už ich nemám kde dávať ... tak som akosi nechtiac presedlala na misky. Snažím sa ale kupovať čo najmenšie, lebo pomaly by sme museli ísť bývať do hotela, aby sa nám zmestili všetky veci do bytu :-))
No tak to budem veľmi rada... daj vedieť ako chutilo :-))