Kebab

Akshay Kumar Dixit
lektor Školy varenia pre gurmánov a majiteľ indickej reštaurácie Ashoka v Bratislave, 26. júna 2021
Kebab
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g (alebo jahňacie)
2 ČL mleté (mandle, kešu, píniové oriešky)
2 ČL
2 ČL
1 ČL
3 PL
1 ČL
1 ČL nastrúhaný
1 ČL
1 ks (nakrájaná nadrobno)
4 ks mleté




Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme a zmiešame so všetkými prísadami, aby vznikla homogénna masa.

  2. 2

    Z mäsovej zmesi mokrými rukami tvarujeme malé bochníčky, ktoré grilujeme asi 15 minút pri 200 stupňoch.

Diskusia k receptu

farbuska
Opäť sa trochu zamiešam do receptu p. Dixita: dopĺňam, že by bolo vhodné uviesť, že v tomto prípade ide o biely mak, nie čierny, ktorý na Slovensku zvyčajne používame.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia