Slávky Marinera - Mejillones à la Marinera fotorecept
Foto: kucharka
Rýchle, chutné a ešte k tomu aj zdravé. Recept je podľa Ferran Adrià.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slávky poriadne očistíme. Cesnak posekaný najemno opečieme na olivovom oleji.
-
2
Pridáme mletú papriku a opečieme. Potom pridáme múku a tiež opečieme.
-
3
Prilejeme vodu a poriadne rozmiešame. Varíme okolo 10-15 minút, dokedy omáčka nezhustne a nenaberie na chuti. Pridáme polovičku posekanej petržlenovej vňate.
-
4
A hneď za tým slávky. Prikryjeme pokrievkou. Keď sa mušle otvoria (netrvá to dlho), stiahneme z ohňa a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti posolíme, ale väčšinou ani netreba.
@afataga , je to veru jedlo, ktoré pasuje k letu. U nás väčšinou býva v letných “MENU” miesto polievky. S čerstvou bagetou .... mňam.
Tak dobehni, rada ťa ponúknem :-))