Novoročný Kısır
Po všetkých tých vianočných dobrotách sme na Nový rok zatúžili po niečom ľahkom, ale pritom sviatočnom...
Čokoládové ovocie
Ani neviem či to dať medzi recepty, ale ak zaujme čo len jedného varecháča budem rada....
Ananás pre náročných
Touto špecialitou potešíte všetkých, na ktorých Vám záleží. Napríklad ako ja, moju lásku :-*
Sójové nudličky na kari a kokose
Nejedná sa o žiadnu extra exotiku, ani o nič nové a netradičné. Skôr by som...
Rukolový šalát
Tento recept ma naučila moja sestra ked došla s Talianska :))) Trochu jej závidím zato že je...
Gyros
Názov gyros môže označovať aj celý sendvič z chleba pita, ktorý sa podáva s rôznymi šalátmi...
Nátierka z krabích tyčiniek a avokáda
Pri príprave sushi zostalo zo surovín, a kedže mi bolo ľúto niečo vyhodiť, podarila sa...
Ananás plnený panenkou so sušenými slivkami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli. Slávnostné a exkluzívne zároveň.
Domáce rastlinné maslo (vegan)
Veľmi jednoduchý recept. Len sa divím, prečo jeho autor ešte nie je milionár... Ak...
Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...
Kuracie kari s hruškami
Aj keď to pri pohľade na ingrediencie vyzerá zložito, je to veľmi jednoduché a chutné...
Silvestrovské sushi
Po tých všetkých sladkých koláčikoch, sa už na sushi veľmi teším. :)
Špeciálny recept na bolesť v krku a imunitu
Zdroj: internet. Vyskúšala som, funguje, tak sa chcem s vami podeliť. Užívala som ho...
Ananásové carpaccio s exotickou chili omáčkou, vanilkové lievance s aromatickým javorovým sirupom
Chcel som nejako efektívne využiť ananás a ovocie ktoré som mal doma k dispozícií tak vzniklo toto...
Cícerové guľôčky (vegan)
Veľmi sladká indická cukrovinka. Indovia z tejto dávky urobia asi 7 veľkých guľôčok (asi ako golfová...
Pastelao de nata
Pastéis de nata sa pôvodne piekli v kláštore svätého Hieronyma v Beléme pri Lisabone. Po jeho...
Chilli omáčka Habanero tangginger
Paprička Habanero je často označovaná ako druhá najpálivejšia paprička sveta. Jej pálivosť dosahuje 200 000 -...
Kyslá čínska polievka s vajcovou závarkou a s tofu
Táto polievka nie je tradičná čínska ostrokyslá polievka, ale je tiež veľmi chutná. Originál mnou...
Pikantné kuracie prsia na čínsky spôsob s medom
Dlho som váhal čo si pripraviť na dnešný obed no nakoniec vyhralo toto zaujímavé jedlo.
Baklažán so špenátom a paradajkami (vegan)
Inšpirované indickými koreninami :-). Možno ho pripraviť aj z inej listovej zeleniny (hlávkového šalátu, mangoldu,...
Besan Laddu
Tento rýchly nepečený koláč je veľmi chutný a sýty. Odporúčam podávať napr. po obede po...
Mušle svätého Jakuba so šampiňónmi
Hrebenatka jakubská, v gurmánskych kruhoch známa aj ako mušľa svätého Jakuba je od nepamäti symbolom pútnikov...
Nielen BBQ romaine šalát s lososom a krevetami
Ak máte chuť na niečo dobré, zvláštne a nie každodenné – dôvod sa vždy nájde –...
Čína
Tento recept sme doniesli z Brna, po jednej rodinnej návšteve - asi v roku 1998....
Exotické kuracie prsia:)
Nevedela som čo:D..... a tak vzniklo to:D..... šunku so syrom sme mali z...
Baklažán, miso a hrachové výhonky
Baklažán dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska.
Kuracie prsia na mandliach v marhuľovo-chilli omáčke
Zvyk urobiť každý víkend aspoň jedlo špeciálne jedlo sa mi začína páčiť. Asi z toho urobím...
Kuracie slíže na medovo-ananásovej omáčke s pistáciami
Predposledná kolaudácia za mnou, no tentoraz s významným hosťom. Kamarát a priateľ, ktorého gurmánsky...
Turecká baklava
Buď ju milujete alebo nenávidíte. Existuje mnoho spôsobov ako ju pripraviť, ja vám sprostredkujem ten...
Chrumkavé tofu so sójovo-sezamovou zálievkou
Tofu zaťžíme medzi papierovými obrúskami a necháme cca 15 minút stáť.
Jemná polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom
Príjemná polievka na blížiace sa zimné večery s príchuťou exotiky... Kokos môže niekomu pripomenúť dovolenku v...
Chilli omáčka - Sriracha
Milovníci ázijskej kuchyne, a tí čo navštevujú reštaurácie a bistrá tohoto typu, túto omáčku dôverne...
Polievka z artičok a baklžanov
Tuto polievku pochadzajucu z francuzskej Polynezie som objavila v knizke od Juju Juhartiniho a je velmo dobra...