Trojfarebný tanier so syrovo-hráškovými raviolami

Martin Valachy
šéfkuchár hotela International vo Veľkej Lomnici, 4. februára 2013
Trojfarebný tanier so syrovo-hráškovými raviolami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
10 g
50 g
2 ks
50 g
50 ml
50 g
20 ml
10 ml
50 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z polohrubej múky, vajec, šafranu, soli a kyslej smotany urobíme cesto na ravioly. Guľatý hrášok povaríme, scedíme, presypeme na ľad, aby si zachoval farbu. Hrášok rozmixujeme so soľou, trochou sladkej smotany a pridáme postrúhaný syr.

  2. 2

    Z cesta vykrajujeme ravioly, ktoré naplníme hráškovo-syrovou plnkou. Uvaríme ich v osolenej vode.

  3. 3

    Brokolicu, baby mrkvu a strukový hrášok povaríme, pokrájame na menšie kúsky a podusíme ich na olivovom oleji. Dochutíme soľou a čili papričkou pokrájanou na julienne. Z kyslej smotany a omáčky pang-gang (čili omáčka so zeleninou, ktorú možno kúpiť v obchodoch) urobíme dip.

Diskusia k receptu

vcelka
Prečo by sa nemohla použiť omáčka, ktorá sa používa v jednej z najšpičkovejších gastronómií sveta..? To by sme asi nepoužívali ani horčicu, keďže je z priemyselnej výroby, nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia