Sladká bomba - ovocný šalát

natt - fotkanatt, 1. marca 2013
Sladká bomba - ovocný šalát
Foto: natt

V poslednej dobe mám stále chúťky na mango. Je to taká moja sladká ovocná závislosť.Mám s ním samé smiešne zážitky ako ked som malá Zobraziť celý popisV poslednej dobe mám stále chúťky na mango. Je to taká moja sladká ovocná závislosť.Mám s ním samé smiešne zážitky ako ked som malá plakala že je nezrelé lebo nešlo prepoliť a ani mi nenapadlo že je vnútri kôstka. Alebo ked som sa ním kŕmila aj so šupkou.Dnes už chvalabohu takéto problémy nemám, a vychutnávam si sladké kombinácie môjho obľúbeného ovocia. Snád vám bude chutiť táto sladká bomba. Dobrú chuť ! :)

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1/4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Prichystáme všetky suroviny. Mango ošúpeme. Ostatné suroviny riadne očistíme. ( Pridávam aj fotku surovín, keby niekto náhodou niečo nepoznal :) ).

    Sladká bomba - ovocný šalát - obrázok 1
  2. 2

    Ovocie nakrájame a všetko spolu zmiešame. Pokvapkáme citrónovou šťavou apridám štipku muškátového oriešku. Citrón a muškátový oriešok nie sú povinnépoužila som to len na zmiernenie sladkej chuti.

  3. 3

    Ako prílohu som zvolila brusnicu, pre ich jemne kyselkavú chuť ktorá sa k tomúto šalátiku veľmi hodí. A podávame :)

Diskusia k receptu

dorenika
to su zrovna take ovocia co mi je po nich zle, ovoci som konzervativna :D
rea1
mňam. mango môžem v akýchkoľvek dávkach. :-))
violeta
mne sa hned zdalo, ze to s tym mangom z t...a, nebude vsetko v poriadku, mne to chuti ako zemiak, a pritom to v relaciach o vareni tak vychvaluju :-D
elixir
Ja som už mala z obchodu aj pekné červenkavé, bolo sladučké a šťavnaté, tiež mango zbožňujem. Zelené sa má vraj používať ako zelenina, ale tak som ho ešte neskúšala. Pekný šalátik, to mango by som dala zrelejšie.
natt
mango bolo síce zelené ale trávička ale bolo mekučké a sladučké. Viem že to čo som dovážajú nemá nič spoločné s tým čo v sezóne vypestujú i cudzích krajinách. Ale chutiam sa neubránim :)
elixir
Inak Tvoje spomienky na jedenie manga so šupkou mi pripomenuli, ako som zjedla svoju prvú pistáciu- aj s tou tvrdou škrupinkou :)
natt
:D človek je schopný zjesť hocičo, a myslí si že je to v pohode :) Hlavne že sme živé a zdravé :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia