Chlebové fondue fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 20. februára 2013
Chlebové fondue (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Chlebové fondue hoci je to skor pre viac ľudí no dostali sme nan chuť:).....hodí sa aj na pohostenie pri návšteve:)....mnam mnam:)

4
porcie
25 minút
príprava
35-50 minút
na 200 °C

Suroviny

150-200 g
150 g
250 ml
250 ml
150-200 g
1 zväzok
1 ks červená, žltá, zelená
1 PL




Postup

  1. 1

    Z chleba odkrojíme vrch. Striedku vydlabeme a odložíme. (chlieb mal 600 g).So striedkou budeme potom papať syr ešte ju aj opečieme:)

    Chlebové fondue (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme. Dierkovanou naberačkou ju vyberieme z panvice na tanierik,tuk so slaninky si necháme na vymastenie chlebíka:)

    Chlebové fondue (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jarné cibuľky očistíme, nakrájame na kolieska, papriky umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Nadrobno posekáme čili papričku ja som dala 3 sušene chilli papričky a bolo to až až pikantné ale mi to máme tak radi:)......+ podľa chuti si pridajte aj cesnak ale tu ho nespomínam pretože to už je na každého chuti čo si tam pridá ale takto je to fajnučké:).

    Chlebové fondue (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do misy nalejeme smotanu. Pridáme k nej nastrúhaný syr, zmäknutý smotanový syr, prisypeme všetku zeleninu, opečenú slaninu a worčesterskú omáčku....ak chceme hustejšie fondue pridáme viac struhaneho syra ak chceme riedšie pridáme viac smotany:)

    Chlebové fondue (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz využijeme tuk z panvice, ktorý zostal po opekaní slaniny. Dobre ním vymastíme „chlebový hrniec“ znútra i zvonku. Do vymasteného bochníka nalejeme smotanovú omáčku.

    Chlebové fondue (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme odrezaným vrchom. Pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 25 minút.

  7. 7

    Po 25 minútach vrch chleba odkryjeme a na plech pridáme kúsky striedky, ktoré sme pokvapkali olejom. Zapekáme ďalších 10 až 15 minút.

    Chlebové fondue (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Normálne by sa s toho najedlo asi 4 osob ale po dvoch hladoškách sa zvýšilo toľko:D

    Chlebové fondue (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

danielas
Parádne, chutné, kalorické... Robievam ho tak raz dvakrát do roka na prianie našich vnúčikov. Recept bol kedysi dávno v Novotného relácii o varení a pridal ho tam slovenský herec Dančiak? Oldo Hlaváček? už neviem ktorý, ale od tých niekoľko rokov dozadu ho robievam. Kto nevyskúšal, nech to spraví, doporučujem :-D
ola111
Vynikajúce,čo tam niekedy po kilách,aj zhrešiť treba a pri tomto jedle sa
oplatí,dobre,@kajusiqq ,že si to pridala.@danielas ,bol to Stano Dančiak :)
sovka62
@kajusiqq , pre návštevy používam vlastnoručne upečené veľké žemle, väčšie ako dlaň, takže pri stole sa každý rýpe len v tej svojej. Tak sa mi to zdá gustióznejšie, ako keď jedia všetci z jednej "misy". Si šikuľka, žemle určite zvládneš (výborné sú s celozrnnou múkou), receptov na ne je tu veeeeľa.
A také žemle používam aj pre neformálne návštevy napr. na chalupe a na terase, naplním hustým guľášom, alebo napr. chilli con carne (fantázii sa medze nekladú) a máme na jednom tanieri hlavný chod aj s prílohou, z tých žemlí zväčša neostane ani kúsok.
edward456
clieb robim uz niekolko rokov ale zo zemlami je dobry napad ,dakujem
kajusiqq
Ano so žemľami je to naozaj super nápad @sovka62 :).......nabudúce vyskúšam:)......ked sa k tomu zas dopracujem:D
violetacamorova
Uz som to davno nerobila, mala som recept od kolegyne z prace a mali sme to radi, ale bolo nas viac, teraz sme dvaja, tak by som mohla urobit mensi bochnik, alebo zemle, je to pochutka.
rein
Ja to robím do bosniakov,alebo niečomu podobnému a urobím si,koľko zjeme.Fakt bomba od Dančiaka
sisuk
@kajusiqq , tak týmto si ma dostala!!! slaninka, syry, chlebík to bude super jedenie...
helca103
tiež ho robím už veľa rokov a presne ako píše @sovka62 - do žemlí ktoré si upečiem doma.Stano Dančiak mal niekoľko super receptov, musím ich niekde pohľadať.
matess
mnaaamm:-))) toto je vynikajuce papanicko, uz som to teda davno nerobila , budem to musiet napravit:-))
klaura
staré, dobré, osvedčené ... :) a chrumkavéééé ešte ... :)))
rybarkuchar
Dančiak to volal "Vydlabance". Najvhodnejší chlieb (okrem vlastného) je Bosniak
elysska
prave dnes som si to spravila este uvidim co povedia chlapi ked pridu domov ale ja som nadsena :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia