Foto: kajusiqq
Chlebové fondue hoci je to skor pre viac ľudí no dostali sme nan chuť:).....hodí sa aj na pohostenie pri návšteve:)....mnam mnam:)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z chleba odkrojíme vrch. Striedku vydlabeme a odložíme. (chlieb mal 600 g).So striedkou budeme potom papať syr ešte ju aj opečieme:)
-
2
Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme. Dierkovanou naberačkou ju vyberieme z panvice na tanierik,tuk so slaninky si necháme na vymastenie chlebíka:)
-
3
Jarné cibuľky očistíme, nakrájame na kolieska, papriky umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Nadrobno posekáme čili papričku ja som dala 3 sušene chilli papričky a bolo to až až pikantné ale mi to máme tak radi:)......+ podľa chuti si pridajte aj cesnak ale tu ho nespomínam pretože to už je na každého chuti čo si tam pridá ale takto je to fajnučké:).
-
4
Do misy nalejeme smotanu. Pridáme k nej nastrúhaný syr, zmäknutý smotanový syr, prisypeme všetku zeleninu, opečenú slaninu a worčesterskú omáčku....ak chceme hustejšie fondue pridáme viac struhaneho syra ak chceme riedšie pridáme viac smotany:)
-
5
Teraz využijeme tuk z panvice, ktorý zostal po opekaní slaniny. Dobre ním vymastíme „chlebový hrniec“ znútra i zvonku. Do vymasteného bochníka nalejeme smotanovú omáčku.
-
6
Zakryjeme odrezaným vrchom. Pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 25 minút.
- 7
Po 25 minútach vrch chleba odkryjeme a na plech pridáme kúsky striedky, ktoré sme pokvapkali olejom. Zapekáme ďalších 10 až 15 minút.
- 8
Normálne by sa s toho najedlo asi 4 osob ale po dvoch hladoškách sa zvýšilo toľko:D
- 7
oplatí,dobre,@kajusiqq ,že si to pridala.@danielas ,bol to Stano Dančiak :)
A také žemle používam aj pre neformálne návštevy napr. na chalupe a na terase, naplním hustým guľášom, alebo napr. chilli con carne (fantázii sa medze nekladú) a máme na jednom tanieri hlavný chod aj s prílohou, z tých žemlí zväčša neostane ani kúsok.