Foto: slavka2012
Krabie mäsko doplnené japonskou riasou, nakladaným zázvorom a pastou wasabi sa vyznačuje pre nás exotickou, no príjemnou chuťou. Vhodný ako chuťovka Zobraziť celý popisKrabie mäsko doplnené japonskou riasou, nakladaným zázvorom a pastou wasabi sa vyznačuje pre nás exotickou, no príjemnou chuťou. Vhodný ako chuťovka či predjedlo.
porcií
príprava
Suroviny
1 ks (konzerva) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
ako hrášok |
|
1 KL necelá |
|
1 ČL plná (normálna) |
|
pár kvapiek pikantný |
|
pár kvapiek |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Jednotlivé zložky šalátu.
-
2
Krabie mäso zbavíme prebytočnej tekutiny a vložíme do misky, kde budeme šalát priipravovať. Pridáme riasu wakame, posekaný nakladaný zázvor, ako hrášok veľký kúsok pasty wasabi, obe majonézy, pár kvapiek sezamového oleja a podľa chuti limetkovú šťavu. Treba dať pozor, aby ani jedna z chutí neprerážala. Ak sú vlákna riasy wakame príliš dlhé, môžeme ich postrihať na menšie kúsky kuchynskými nožnicami, inak sa môže stať, že pri miešaní začnú vytvárať zhluky. Opatrne prisolíme a necháme asi hodinu vychladiť.
-
3
Podávame ako chuťovku na aperitívových lyžiciach, ozdobené dielikom limetky a domáceho rajčinového dipu so zázvorom, prípadne kúskom nakladaného zázvoru.
Diskusia k receptu