Foto: slavka2012
Vegetariánska obmena tajinu, pôvodne berberského jedla, vyznačujúceho sa typickou orientálnou vôňou korení ako koriander, zázvor, rímska rasca, kurkuma, mletá paprika, škorica. Práve tieto korenia Zobraziť celý popisVegetariánska obmena tajinu, pôvodne berberského jedla, vyznačujúceho sa typickou orientálnou vôňou korení ako koriander, zázvor, rímska rasca, kurkuma, mletá paprika, škorica. Práve tieto korenia nám odhalia prekvapivo nové chuťové odtiene bežne používanej zeleniny.
porcií
príprava
na 100 °C
Suroviny
1/2 ks (menšia) |
|
1/2 ks (buľva) |
|
2 ks (čerstvá) |
|
3 stonky |
|
2 ks |
|
1 konzerva 220 g (ocedeny) |
|
1 ks (väčšia) |
|
12 ks |
|
5 ks |
|
12 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 cm |
|
2 PL |
|
1/4 ČL |
|
2 ČL |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
2 PL (posekaná) |
|
3 PL (alebo ghee) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie.
-
2
Očistenú zeleninu pokrájame na väčšie kocky, cesnak cibuľu a zázvor posekáme nadrobno.
-
3
Píniové oriešky opražíme na suchej panvici.
-
4
Na tajinovej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme ras al hannout, rímsku rascu a trošku harissy.
-
5
Pridáme zázvor, cesnak a cibuľu a dosklovita ich opražíme.
-
6
Pridáme fenikel, zeler, mrkvu, tekvicu a za stáleho miešania ich oprážame.
-
7
Zalejeme horúcou vodou, pridáme olivy a sušené paradajky
-
8
Prikryjeme a na veľmi miernom ohni dusíme 1 hodinu.
-
9
Po hodine tajine odokryjeme, pridáme cícer a odkôstkované datle, dobre premiešame a necháme ďalších 20 minút dusiťna miernom ohni.
-
10
Po 20 minútach získame jedlo s hustou omáčkou, pridáme do nej čajovú lyžičku medu, premiešame, posypeme opraženými píniovými orieškami, nasekanou koriandrovou vňaťou,
-
11
a podávame spolu s kususom buď priamo z nádoby, kde sme ho varili, alebo jednotlivé porcie naplníme do malých tajinových mištičiek
-
12
Dobrú chuť!
@frezia : naozaj je to dobre a vdacne jedlo, ja som si ras al hannout doniesla z dovolenky, vdaka.