Foto: barbzu
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Základ omáčky: | |
1 ks |
|
2 ks (vňaťová cibuľka) |
|
4 ks |
|
1 ks pokrájaná |
|
2 cm |
|
1/4 čl |
|
Marináda: | |
1 čl |
|
1 čl |
|
4 PL |
|
300 g |
|
1 čl |
|
Na konci: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1/4 čl |
|
1 čl alebo solamyl |
|
Avokádová zmes na placky: | |
2 ks |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
pár kvapiek |
|
|
|
|
|
50 g |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si nakrájame na rezance. Do misky si pripravíme marinádu: zmiešame olivový olej, údenú mletú papriku, soľ, horčicu. Maso v marináde dobre premiešame. Zasypeme kukuričným škrobom a opečieme do zlatista na troche oleja. Vyberieme do nádoby a zakryjeme.
- 2
Na oleji čo nám ostal z maska podusíme na kolieska nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku,pridáme nasekaný cesnak. Zázvor si ošúpeme a nakrájame na drobné kocočky,pridáme k cibuli, popražíme a pridáme aj čili.Podlejeme trochou vody. Papriku nakrájame na kocky a dusíme v omáčke asi 10 minút. Možeme pridať malú kocočku masla.
- 3
Do základu omáčky pridáme konzervovanú fazuľu,prehrejeme, ďalej pridáme masko a premiešame, prilejeme ešte trochu vody,veľa nemiešame, dochutíme soľou ak je potrebné. Pretlačíme ešte jeden strúčik cesnaku a odstavíme.
- 4
Avokádo musí byť zrelé. Olúpeme šupku, prerežeme okolo jadra,prepolíme a jadro vyberieme. Hneď pokvapkáme citrónom, posolíme,pokoreníme,pretlačíme 1 strúčik cesnaku a pridáme pár kvapiek olivového oleja. Poriadne pretlačíme vydličkou alebo zmixujeme.
- 5
Naan placky alebo tortily pokropíme vodou a na 3 minútky dáme do vyhriatej rúry. Po pripečení dáme na taniere natrieme avokádovým pyré, na to naložíme maso a na každú porciu dáme trochu kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu