Kuracie prsia s avokádom

barbzu - fotkabarbzu, 15. februára 2013
Kuracie prsia s avokádom
Foto: barbzu
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Základ omáčky:
1 ks
2 ks (vňaťová cibuľka)
4 ks
1 ks pokrájaná
2 cm
1/4 čl
Marináda:
1 čl
1 čl
4 PL
300 g
1 čl
Na konci:
1 ks
1 ks
1/4 čl
1 čl alebo solamyl
Avokádová zmes na placky:
2 ks
podľa potreby
1 ks
pár kvapiek
50 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na rezance. Do misky si pripravíme marinádu: zmiešame olivový olej, údenú mletú papriku, soľ, horčicu. Maso v marináde dobre premiešame. Zasypeme kukuričným škrobom a opečieme do zlatista na troche oleja. Vyberieme do nádoby a zakryjeme.

  2. 2

    Na oleji čo nám ostal z maska podusíme na kolieska nakrájanú cibuľu a jarnú cibuľku,pridáme nasekaný cesnak. Zázvor si ošúpeme a nakrájame na drobné kocočky,pridáme k cibuli, popražíme a pridáme aj čili.Podlejeme trochou vody. Papriku nakrájame na kocky a dusíme v omáčke asi 10 minút. Možeme pridať malú kocočku masla.

  3. 3

    Do základu omáčky pridáme konzervovanú fazuľu,prehrejeme, ďalej pridáme masko a premiešame, prilejeme ešte trochu vody,veľa nemiešame, dochutíme soľou ak je potrebné. Pretlačíme ešte jeden strúčik cesnaku a odstavíme.

  4. 4

    Avokádo musí byť zrelé. Olúpeme šupku, prerežeme okolo jadra,prepolíme a jadro vyberieme. Hneď pokvapkáme citrónom, posolíme,pokoreníme,pretlačíme 1 strúčik cesnaku a pridáme pár kvapiek olivového oleja. Poriadne pretlačíme vydličkou alebo zmixujeme.

    Kuracie prsia s avokádom  - obrázok 4
  5. 5

    Naan placky alebo tortily pokropíme vodou a na 3 minútky dáme do vyhriatej rúry. Po pripečení dáme na taniere natrieme avokádovým pyré, na to naložíme maso a na každú porciu dáme trochu kyslej smotany.

    Kuracie prsia s avokádom  - obrázok 5

Diskusia k receptu

renka73
Zajtrá vyskúšam,páči sa mi receptík.Ďakujem :-)
cathyc
avokádo má taký obsah tuku, že ten pridávaný olej, je ako nosenie dreva do lesa. Inak recept zaujímavý. Ja ako vegán ho ale urobím zo sójového mäska. Vďaka za inšpiráciu.
jerica
určite veľmi pekný receptík , nenechám si ho len tak - KK .
jeery
Skusil som tento receptík a velmi dobré.Pozor na feferónky,intenzita pálivosti záleží od odrúdy.Já sa trafil do Mexika. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia