Madras krevety s basmati ryžou

dorenika - fotkadorenika, 18. januára 2013
Madras krevety s basmati ryžou
Foto: dorenika

Jedno z mojich najobľúbenejších indických jedál.Ja som použila zmes korenia kúpenú tu v indickom obchode ale dá sa namiešať aj doma.

5
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 ks
2 KL
2 KL
200 g
1 KL
4 KL
2 KL
2 KL
1 KL
2 ks
400 g
2 PL
300 g
300 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľová pasta:v malom hrnci s uvarte v troche vody nakrájanú cibuľu do mäkka a vysušte potom rozmixujte.

  2. 2

    Do veľkého rozpáleného hrnca vhoďte horčičné semená dokým nabobtnajú a prihoďte nakrájanú cibuľku a osmažte.Zmiernite oheň a ak chcete môžete pridať 2 hviezdy anízu. Vytvorte pastu zo zázvorovej a cesnakovej pasty,curry,turmericu a chilli prášku a troškou vody.Vmiešajte do cibule a varte par minút,stále miešajte.

  3. 3

    Pridáme krevety a po premiešaní aj zelené na drobno nakrájané chilli papričky.V miske zmiešame s vodou krájané rajčiny,rajčinový pretlak a cibuľovú pastu.Vlejeme do hrnca a dôkladne premiešame,keď to začne vrieť necháme na 10 minút povariť a nakoniec pridáme garam masala a podávame s ryžou basmati.

  4. 4

    Tu so uvarila úplne jednoducho tak že som ju dala osmažiť na trochu oleja a po chvílke pridala 1 a pol krát toľko vriacej vody a varila do mäkka.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@Dorenika Tak toto som potreboval.Nikdy som ešte nevaril z plodov mora.Jednalo sa mi tam hlavne o tie koreniny.
Tvoje jedlo je lepšie ako famózne.Tvoj priatel musí
mať z teba radosť si šikulka.Za recept ďakujem KK
V bodu 2 mate chybu, myslim ze jste zapomela ze horcicne seminka se maji vhodit do rozpaleneho masla? A dale, krevety by se nemeli varit az tak douho jako 10 min jinak zgumovati.
@wzorin ano chyba mi ze vhodit do oleja,no ale tam jenapisane ze premiesat v paste s povarit 10min a pridat garam masalu a podavat cize ja z toho rozumiem 10min varenia,je mozne ze ja som ich varila aj dlhsie pretoze asi niesom nijaky sefkuchar a robit tie ukoni mi nejaky cas tvra a boli super:)

Pridaj komentár k receptu: