Foto: dorenika
Jedno z mojich najobľúbenejších indických jedál.Ja som použila zmes korenia kúpenú tu v indickom obchode ale dá sa namiešať aj doma.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľová pasta:v malom hrnci s uvarte v troche vody nakrájanú cibuľu do mäkka a vysušte potom rozmixujte.
- 2
Do veľkého rozpáleného hrnca vhoďte horčičné semená dokým nabobtnajú a prihoďte nakrájanú cibuľku a osmažte.Zmiernite oheň a ak chcete môžete pridať 2 hviezdy anízu. Vytvorte pastu zo zázvorovej a cesnakovej pasty,curry,turmericu a chilli prášku a troškou vody.Vmiešajte do cibule a varte par minút,stále miešajte.
- 3
Pridáme krevety a po premiešaní aj zelené na drobno nakrájané chilli papričky.V miske zmiešame s vodou krájané rajčiny,rajčinový pretlak a cibuľovú pastu.Vlejeme do hrnca a dôkladne premiešame,keď to začne vrieť necháme na 10 minút povariť a nakoniec pridáme garam masala a podávame s ryžou basmati.
- 4
Tu so uvarila úplne jednoducho tak že som ju dala osmažiť na trochu oleja a po chvílke pridala 1 a pol krát toľko vriacej vody a varila do mäkka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tvoje jedlo je lepšie ako famózne.Tvoj priatel musí
mať z teba radosť si šikulka.Za recept ďakujem KK