Foto: hanee
Toto teplé predjedlo nájdete v čínskych bistrách a reštauráciach v mnohých variáciach náplní. Táto je jednoduchá, lacná, rýchla a CHUTNÁ.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame na strúhadle. (zeleninu sme umyli a očistili samozrejme)
-
2
Na panvicu dáme lyžicu olivového oleja, pridáme mleté mäso, opekáme do "zblednutia", nebude to viac ako 5 minút. Keď je mäsko hotové, pridáme zeleninu. Všetko spolu premiešame, stačí minúta a ochutíme sójovou omáčkou. Ostavíme, necháme vychladnúť.
-
3
Ryžový papier budeme namáčať v teplej vode, aby zmäkol. Pri nákupe vezmite papier okrúhly. Môj mal priemer 22 cm, tak sú rolky vačšie ale vôbec mi to neprekáža, skôr naopak ,o) Nájdite tanier/misku idealne väčšiu ako papier dajte do nej teplú vodu aaaa namáčame. Max 5 sekúnd, radsej nech papier ostane tvrdší. Ak to preženiete, zle sa s ním bude manipulovať. Namáčame po jednom! Dobre otrasieme z vody pred rolovaním.
-
4
Začína zábava, ideme rolovať! Asi do spodnej tretiny som dala 2PL pripravenej zmesy
-
5
Prekyjeme spodnou /tou kratšou/ časťou
-
6
Teraz zahneme po oboch stranách
-
7
rolujeme, mozete idealne aj viacerými prstami, dobre plnku poutahujte, nech je z rolky pekny válček
-
8
asi takýto
-
9
a potom celý proces opakujme, opakujeme, opakujeme...
-
10
Teraz pozor! Mokré cesto je lepkavé! Rolky v treba nechať oschnút a ochladnúť tak, aby sa nedotýkali. Keď ich chytíte do ruky a nelepia sa, môžete ich naporcovať do mikroténových sáčkov a uskladniť do mrazáku.
- 11
Pre priamu konzumáciu rozpáľte dostatočné množstvo oleja a vkladajte rolky až keď je poriadne horúci. Smažte do zlatista. Po dosmažení nechajte prebytočný olej odsať na papierovom obrúsku. Pri vysmážaní sa rolky majú tendenciu lepiť k sebe. Je preto jednoduchšie vkladať ich do oleja po jednej, nechať 15 sekúnd zatiahnuť a pridať ďaľšiu.
- 12
Rolky podávame so sójovou omáčkou a sladkou čili omáčkou.
- 11
varecha.pravda.sk/recepty/krevety-v-ryzovom-papieri/5571-...
A hlavne pozor na Filipinske kde vam mozu doniest -lumpiang hubad hole jarne rolky a budete mat sok :-)
www.easymodernasian.com/2012/10/baked-spring-rolls.html...
ešte by to chcelo nejaký dobrý recept na dobrú sladkú čili omáčku ;)
Inak ešte - tá mrkva na mojej fotke je podľa receptu od alenky @alena45 , pripájam aj link (pre tých, čo ju nepostrehli skôr), je výborná!!! varecha.pravda.sk/recepty/mrkva-po-korejsky-fotorecept/26...
varecha.pravda.sk/recepty/jarni-zavitky-zeleninove-fotore...
Uz dlhsie mam ryzovy papier kupeny - urcite urobim coskoro.
zaujimalo by ma kde sa stala chyba ze bol vysledok nasledovny..papier sa pri smazeni nafukol ako balon a praskal.
z obedu nebolo nic