Kura s green curry paste a kokosovym mliekom

cucu - bez fotkycucu, 5. februára 2013
Kura s green curry paste a kokosovym mliekom
Foto: cucu
3
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL green
160-200 ml
 nakrajany nadrobno
3-4 strúčiky
1 PL
1 ks
1-2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do woku si dame trošku olivového oleja a opražíme na cibulke mäsko do biela(ja som mala len bielu ale lepšia je červená). Pridáme cesnak a zázvor a spolu pražíme pokiaľ sa zázvor nerozvonia. Pridáme dve PL green curry paste a papriky.

    Kura s green curry paste a kokosovym mliekom  - obrázok 1
  2. 2

    Po chvíli pridáme kokosové mlieko na zjemnenie chuti, 1PL ustricovej omáčky(podľa chuti môže byť aj viac alebo použiť môžme aj rybaciu poprípade ani nie je potrebná ak tieto chute neobľubujete).

  3. 3

    Dochutíme badiánom, štavou z limetky(jednu celú), 1-2čl hnedého cukru a koriandrom. Paradajky pridáme pred koncom aby sa rozvarili ale ostali ako tak celistvé. Podávame s ryžou. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Uz som dlho nemudroval , tak len par slov, dakedy neviem preco sa to vola kari v Thajsku lebo s indickym to nema nic do cinenia.Tych kari je v thajsku asi 10 druhov a kazde je uplne ine.Od zeleneho zlteho az po cervene ci muslimske.Badyan a oyster omacka ? neviem asi nie , skor galangal , rybacia , tamarind , krevetova pasta , citronova trava, kafirove listky atd. naozaj robit thajske kari v europe je velmi tazke lebo suroviny su bezne nedostupne .
 en.wikipedia.org/wiki/Thai_curry...
Je mi luto ak sa recept nepaci, je to moj postup, niesom vystudovany kuchar jedine co mozem robit je popozerat si knihy internet a kuchtit tak ako mi chuti. Mam 19 rokov a varenie je moja zaluba. Olivovy som pouzila lebo som iny doma nemala a rada ho pouzivam aj v studenej aj teplej kuchyni, kazdy ma iny nazor. A rybacia omacka mne osobe nevyhovuje. Rada sa poucimn z novych receptov ako to robit spravne a nazov pozmenim aby nezavádzal :-).
@cucu ale paci a kazdy si doma vari podla svojho + plus co ma v kuchyni, je jedno Thajske curry velmi podobne tvojmu vola sa Massaman curry ( nemusis ani kupovat ziadnu pastu ) a netreba citronovu travu atd. @pseudocognac , ked ideme do detailov tak v Thajsku pouzivaju ich domace oleje kokosovy alebo palmovy a nevidim ziaden problem ze pouzila olivovy ked repkovy je aj tak vacsinou geneticky modifikovany.
 rasamalaysia.com/beef-massaman-curry-recipe/...

Dakujem za inspiraciu :-).
Olivovy, palmovy ci repkovy.. nie je to jedno? Myslim ze podstatou tejto stranky je vymienat si napady, chute, inspiracie, rady a kazdy uz svoje dielo dokona ako to ma rad :-)
@cucu , máš pravdu a aj pekný recept, veď tie curry pasty sa také u nás predávajú, nejaké mám aj ja a aj ustricovú omáčku, chýba mi len koriander, neviem, prečo u nás nie ej dostať, a kokos. mlieko, to sa dá kúpiť.
@evanaaa dakujem za podporu a pochvalu, koriander som kupila v tescu ale videla som ho aj v kauflande tusim, normalne medzi koreninami :-) ano ked sa nato teraz tak pozeram vazne je to mucha :-D

Pridaj komentár k receptu: