Foto: kajusiqq
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Krídla umyjeme,očistíme a odstránime konce.(nemusíme ja som polovicu odstranila a polovicu nechala pretože mamina ich ma rada:)
-
2
Z horčice ,octu,pomarančovej šťavy,medu,sojovej omáčky,pretlačeného cesnaku a oleja pripravíme marinádu a dochutíme ju čili korením.
-
3
krídla zmiešame s marinádou a necháme 4 hodiny odležať v chladničke.(najlepšie je na noc ,ved ako stale čim dlhšie tým lepšie:)ale 4 hodinky stačia:))
-
4
potom ich poukladáme na plech a pečieme minimalne 30 minut pri 180-200 stupnoch.
-
5
Počas pečenia ich podlievame marinádou.(mamka ma radšej chrumkavejšie tak som ich nechala dlhšie ale mäsko bolo mäkke už po 30 minutach:))
-
6
Za tu dobu čo boli v rúre som si pripravila horčicovo-medový dip:).......robila som ho od oka ale tak asi 3 lyžice dijonskej horčice,2-3 lyžice medu 5 lyžíc kyslej smotany a 2 lyžice tatarskej omáčky:).......ostrá ale výborna ak chcete jemnejšiu tak len pridajte viac smotany alebo mediku:))......najprv som si v miske zmiešala smotanu s tatarkou a v druhej nadobe dijonsku horčicu a medík a potom som to len zmiešala:)
-
7
a tu je premiešaný:)
-
8
Podávala som s dipom,hranolčekmi a zeleninkou:) prajem dobrú chuť:)) Tu su z blízka:)
si ty kuchtička veľká..
aj ja chcem také bez roboty krídelká...:-)))
no-pre mňa je to vzdialenosť priveľká...vdaka za pozvanie..máš moje od srdca uznanie...:-)))