Čína tak trochu netradične

bambuch - fotkabambuch, 20. januára 2013

Obľubujeme čínske všeličo a tak som dnes vymyslela čínu po mojom.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks (rezne)
2 lyžice
1 KL
2 lyžice
2 lyžice
1 KL
2 lyžice
2 lyžice
1 bal. mrazená
1 ks (väčší)
 čerstvá
2 KL
 jemne posekaná




Postup

  1. 1

    Vo woku na oleji skaramelizujeme med, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia,ktoré opražíme na prudkom ohni.Pridáme sójovú omáčku,kari korenie,worc.omáčku,korenie na čínu,vegetu,mrazenú zeleninu na čínu /môžme použiť aj čerstvú zeleninu podľa vlastného výberu/,nakrájaný pór, na rezance hlivu ustricovú/alebo hríby podľa vlastného výberu-JEDLÉ /,kukuricu.Môžme pridať bambusové výhonky alebo sójové klíčky.

  2. 2

    Do kuracieho vývaru pridám 2 lyžice kukuričného škrobu,zahustím zeleninovú zmes,jemne premiešam.

  3. 3

    Čínu podávame s dusenou ryžou /nesolenou/ a posypeme nasekanou pažítkou a arašídmi.

Diskusia k receptu

ivazik
už kvůli použitým kořením - velmi netradiční
pepan
Servirovanie v lavori tiez netradicne, to by sa v cine divili.
ampara
Keď sem niekto capne kuracie prsia s mandarinkovým kompótom ,tak dostane pochvalu za nápaditosť ,čo je v tomto recepte nejedlé ,alebo nestráviteľné?
ampara
A pepan, by si sa divil ,v čom v Číne skladujú potraviny!
afataga
@ampara to je pripravene na skladovanie? ja som si myslela, ze je to akoze naservirovane :-)
bambuch
mne to chladlo v tej nádobe a určite by som to v ,,LAVORI,,NESERVIROVALA...taniere ešte máme.
tiginko
nehnevaj sa @bambuch , odhliadnuc od receptu, nechápem teda, ako môžeš uverejniť takúto fotku s "lavórom", keď máte aj taniere. To by som ani kamarátke takto neposlala ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia