Obľubujeme čínske všeličo a tak som dnes vymyslela čínu po mojom.
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 ks (rezne) |
|
2 lyžice |
|
1 KL |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 KL |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 bal. mrazená |
|
1 ks (väčší) |
|
čerstvá |
|
|
|
2 KL |
|
jemne posekaná |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo woku na oleji skaramelizujeme med, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia,ktoré opražíme na prudkom ohni.Pridáme sójovú omáčku,kari korenie,worc.omáčku,korenie na čínu,vegetu,mrazenú zeleninu na čínu /môžme použiť aj čerstvú zeleninu podľa vlastného výberu/,nakrájaný pór, na rezance hlivu ustricovú/alebo hríby podľa vlastného výberu-JEDLÉ /,kukuricu.Môžme pridať bambusové výhonky alebo sójové klíčky.
- 2
Do kuracieho vývaru pridám 2 lyžice kukuričného škrobu,zahustím zeleninovú zmes,jemne premiešam.
- 3
Čínu podávame s dusenou ryžou /nesolenou/ a posypeme nasekanou pažítkou a arašídmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu