Polievka so shiitake, kokosovým mliekom a citrónovou trávou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 5. februára 2013

Suroviny

Vývar:
3 ks
1 ks
1 - 2 ks
5 cm
1/2 KL
1/2 KL
1 a 1/2 l
Polievka:
1 l
1 ks
3 ks
400 ml
1/2 KL
1/4 KL drvené
400 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny na vývar.

    Polievka so shiitake, kokosovým mliekom a citrónovou trávou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu, zázvor, mrkvu a citrónovú trávu nakrájame a spolu so soľou, čiernym korením a vodou privedieme k varu. Teplotu znížime a varíme cca 40minút.

    Polievka so shiitake, kokosovým mliekom a citrónovou trávou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vývar precedíme - zostane nám cca 1 liter.

    Polievka so shiitake, kokosovým mliekom a citrónovou trávou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K vývaru pridáme šťavu z jednej limetky, kurkumu, koriandrové semienka a premiešame. Pridáme nakrájané shiitake. Privedieme k varu. Teplotu znížime a pridáme nakrájané huby a limetkové listy.Varíme cca 5 minút.

    Polievka so shiitake, kokosovým mliekom a citrónovou trávou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odstavíme pridáme koriandrovú vňať, nakrájanú čili papričku a dosolíme. A tu je ešte link na pôvodný recept: http://whatgracecooked.blogspot.sk/2012/04/meatless-mondays-thai-coconut-mushroom.html

    Polievka so shiitake, kokosovým mliekom a citrónovou trávou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

alexdidi
Krásny recept,presne podľa mojej chuti....tiež si často robievam podobné na thajský spôsob...
nonna
BRAVOOOO!!!! Ázijské kuchyne sú proste KÚL. Ukladám do KK.
patrick
Ak sa nemýlim tak sa v origináli volá Tom Kha Gai však ? ... každopádne ma recept zaujal a určite čoskoro vyskúšam, len by ma zaujímalo kde sa dajú na slovensku zohnať limetkové listy pretože som hľadal na veľa miestach ale ešte som na ne nenarazil :-(
zirafninka1
jaj tie limetkove listy.. @katkasugar uz poradila. ani som nevedela ze ich tam maju. Mne ich sestra kupila v nejakom azijskom obchode v ba ..mrazene.
2010
Obidva listky su limetky, ten na lavo je z Tahitskej limetky ktorej ovocie je dostat v obchodoch, ten na pravo je z Kafirovej limetky ktorej listy sa pouzivaju v Thajskej kuchyni ( podobne ako u nas bobkovy list ),vonia uplne inac a plody sa nejedia len kora sa struha do omacok.


2010
Tie tri pokrkvane su Kafirove limetky a ta jedna hladka je Tahitska, aj limetky su bledo zlte nie zelene ked sa nechaju dozriet na strome, su potom velmi stavnate.




1x radost
zirafninka1
@2010 tak ja mam tie kaffirove listy. Prekvapilo ma, ze zrele limetky su zlte..Obcas ked kupujem, tak je cela prepravka plny zltsich.. a ja som vyberala prave tie zelene, ze zlte su nezrele :)) No teda..Dnes kupim najzltejsiu aku najdem :)
agora
a citrónovú trávu kde dostanem kúpiť ?
frezia
Nadherna polievka,idem kupit citronovu travu,ostatne mam a dnes ju budeme jest. Dakujem.
mijaita
Jen doplním, že jsme dělavaly okurkový salát a caj s limetkovou stavou misto obycejnych citronu. Take jsme platky nakladaly do cukru abysme mely na dovolenou. Byly jsme na materske a limetky se prodavaly za takovou cenu, ze jsme si je klidne mohly dovolit. A byly zlute a stavnate! Takove vidam uz jen kdyz v TV vari Jamie Oliver a jen zavidim. Ty zelene pouzivam sice dnes take, hlavne kuru, stavy je v nich malo, pramalo :-( a drahe jsou jako kdyby byly pozlacene.
2010
Take velmi zelene tvrde nestavnate limetky treba strcit do mikrovlnky tak na 20 -30 sekund , vybrat a silno este postlacat -porolovat na kuchynskom stole.
frezia
Urobila som ju presne podla teba a chutila vyborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia