Rajčinový dip so zázvorom

slavka2012 - fotkaslavka2012, 20. januára 2013

K tomuto receptu ma inšpirovala zmienka o pečených rajčinách na cesnaku a zázvore od mijaita-y v komentároch k jej receptu Gallo pinto. Zvedavosť mi nedala a túto chuťovú kombináciu som hneď vyskúšala. Chutilla nielen mne, ale aj návšteve

2 dipové nádobky
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

3 ks (mäsité väčšie)
cca 2,5 cm
3 ks strúčiky
2 PL
1 PL
1 plná ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ingrediencie potrebné na prípravu dipu.

    Rajčinový dip so zázvorom - obrázok 1
  2. 2

    Rajčiny pokrájame na malé kocky, zázvor a cesnak nadrobno posekáme.

    Rajčinový dip so zázvorom - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovm oleji najskôr opražíme zázvor, keď začne voňať, pridáme cesnak a spolu pražíme dozlatova.

    Rajčinový dip so zázvorom - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme pokrájané rajčiny a za občasného miešania dusíme, kým sa neodparí prebytočná tekutina. Pridáme hnedý cukor, soľ, lyžicu za studena lisovaného konopného oleja a podľa chutí čerstvo zomleté čierne korenie. Keďže sa mi zdalo, že tam cesnak necítiť, v tejto fáze som pridala ešte jeden posekaný strúčik.

    Rajčinový dip so zázvorom - obrázok 4
  5. 5

    Prehrejeme, naplníme do servírovacích mištičiek a po vychladení ozdobíme lístkami bazalky.

    Rajčinový dip so zázvorom - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s kúskami zeleniny alebo bagety.

    Rajčinový dip so zázvorom - obrázok 6

Diskusia k receptu

wanessa
Dipy mám veľmi rada a takýto so zázvorom musí byť výborný...určite vyskúšam
mijaita
@wanessa no nerikej, vidis, to by me nenapadlo takovou majdu zverejnit jako neco uzasneho . Tak kdyz sis s tim dala tu praci a jeste krasne vyfotila, ze to nekoho inspiruje. Ja si to delam treba i jen na opecenou bagetu. Diky ! :-)
helca103
veľmi zaujímavý a zdravý recept. Super si to vymyslela a ešte lepšie,že si sa s nami aj podelila :-)
jamarlen
mňam, cesnak s ďumbierom a čilipastou mi chutia všade, tak prešo nie s rajčinami- i keď radšej používam konzervované rajčiny.
slavka2012
Dakujem vam vsetkym za komentare, zazvor s paradajkami a cesnakom chuti naozaj vyborne. Cilipastu som sem nedala, lebo som nou dochutila iny dip, z tofu. Ale urcite je to dobra kombinacia.
zdezda
Ďakujem za tento recept, dipy mám v obľube, určite si ho urobím, no teraz, v zime asi zo zavarených paradajok :-)
ebaka
super,takéto obľubujem,výborne zladené ihgrediencie
marianne
@slavka2012 chcem Ti zlozit,poklonu.Prebehla som vsetky Tvoje recepty a dojedneho su perfektne,moje chute. Asi ich idem radradom tlacit...:-) Vdaka za ne.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha