Foto: slavka2012
K tomuto receptu ma inšpirovala zmienka o pečených rajčinách na cesnaku a zázvore od mijaita-y v komentároch k jej receptu Gallo pinto. Zobraziť celý popisK tomuto receptu ma inšpirovala zmienka o pečených rajčinách na cesnaku a zázvore od mijaita-y v komentároch k jej receptu Gallo pinto. Zvedavosť mi nedala a túto chuťovú kombináciu som hneď vyskúšala. Chutilla nielen mne, ale aj návšteve
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Ingrediencie potrebné na prípravu dipu.
-
2
Rajčiny pokrájame na malé kocky, zázvor a cesnak nadrobno posekáme.
-
3
Na olivovm oleji najskôr opražíme zázvor, keď začne voňať, pridáme cesnak a spolu pražíme dozlatova.
-
4
Pridáme pokrájané rajčiny a za občasného miešania dusíme, kým sa neodparí prebytočná tekutina. Pridáme hnedý cukor, soľ, lyžicu za studena lisovaného konopného oleja a podľa chutí čerstvo zomleté čierne korenie. Keďže sa mi zdalo, že tam cesnak necítiť, v tejto fáze som pridala ešte jeden posekaný strúčik.
-
5
Prehrejeme, naplníme do servírovacích mištičiek a po vychladení ozdobíme lístkami bazalky.
-
6
Podávame s kúskami zeleniny alebo bagety.
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/konopn%C3%BD-olej-so...