Foto: petraj
5 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Misku na slimáky si potrieme bylinkovým máslom, môžme dať aj trošku viac, do každej jamky naukladáme jedného slimáka, na vrch misky posypeme nastrúhaný tvrdý syr eidam a dáme zapiecť do predhriatej rúry. Podávajú sa s hriankami alebo s čerstvými bagetkami.
Mila @petraj , moje slova ber ako dobru radu a nie kritiku .Teda :mozno by bolo dobre ,keby si podrobnejsie napisala ten recept . Napr. aky syr je vhodnejsi ? Akeho typu ? Co k nim podavat ? Niekto , kto slimaky nikdy nejedol /a ma na nich chut/ bude na rozpakoch , pretoze z toho receptu velmi mudry nebude .
www.zieher.sk/porcelan/cz/miska-na-slimaky-cz-2.html...
@medulienka122
tie misky môžeš použiť na malé mufinky
@petraj ja ich pripravujem podobne ale aj tak nam najradsej cerstve zo zahrady a tie velke a hlavne ked ich podusim a spravim ragout alebo si ich podusim a pripravym v syrovej omacke ku cestovinam. Nabuduce pri recepte rozpis viac rak ako uz spomenula @babidka
snád-kebych mala umrieť od hladu...
zatiaľ nechcem túto plazivú parádu!!! :-((((
ale-bud jak bud-tým čo šmakujú-želám-dobrú chuť!!!!
:-))))
@ariela6 , keď si Slovenka jak repa, tak by si mala vedieť, že slimáky sa na našom území jedávali dávno, pradávno.