Pečené slimáky

petraj - fotkapetraj, 29. januára 2013
Pečené slimáky
Foto: petraj
5 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1
1
200 g




Postup

  1. 1

    Misku na slimáky si potrieme bylinkovým máslom, môžme dať aj trošku viac, do každej jamky naukladáme jedného slimáka, na vrch misky posypeme nastrúhaný tvrdý syr eidam a dáme zapiecť do predhriatej rúry. Podávajú sa s hriankami alebo s čerstvými bagetkami.

Diskusia k receptu

medulienka122
misku na slimáky som si kúpila asi pred dvomi rokmi v Carrefoure, len neviem dostať slimáky, do Metra nechodím, a vraj tam ich majú. Aj ja ich mám rada s bylinkovým maslom
babidka
Do obchodu - mila @micanela :-)
Mila @petraj , moje slova ber ako dobru radu a nie kritiku .Teda :mozno by bolo dobre ,keby si podrobnejsie napisala ten recept . Napr. aky syr je vhodnejsi ? Akeho typu ? Co k nim podavat ? Niekto , kto slimaky nikdy nejedol /a ma na nich chut/ bude na rozpakoch , pretoze z toho receptu velmi mudry nebude .
medulienka122
ja som jedla slimáky v reštaurácii niekoľko krát, ale nebol na tom syr, tak neviem...podávajú sa k tomu bagety natreté s tým bylinkovým maslom, ale môže byť aj obyčajná hrianka
slavka2012
Ja som ich tiez jedla v restauracii, plavali v zelenom bylinkovom masle bez syra.
ariela6
no ja neviem som slovenka ako repa oblubujem stare slovenske jedla a slimaky to asi nie ani žiadne morske prišerky ale komu chutia tak chutia
ethanel
@micanela v obchodoch pre kulinarov ;)
@petraj ja ich pripravujem podobne ale aj tak nam najradsej cerstve zo zahrady a tie velke a hlavne ked ich podusim a spravim ragout alebo si ich podusim a pripravym v syrovej omacke ku cestovinam. Nabuduce pri recepte rozpis viac rak ako uz spomenula @babidka
radost
boooožeee....a ja slimáky zbieram po záhrade...bo ich tam-škodcov-nechcem ani vidieť-a...ani nenapíšem-akú hroznú smrť...a oni vraj môžu do špecimisky???a jesť???dobre...tak dávajte mi ich trebárs miesto svine-a-moje telo bude štíhle-konečne iné!!!!...:-))))
snád-kebych mala umrieť od hladu...
zatiaľ nechcem túto plazivú parádu!!! :-((((
ale-bud jak bud-tým čo šmakujú-želám-dobrú chuť!!!!
:-))))
petraj
babidka - syr dávam eidam a podáva sa to s hriankami alebo s bagetkami.... to je všetko, neviem ako viac by som tento recept mala rozpísať.....
afataga
ja som tiez jedla slimaky bez syra, obalene v bylinkovo-cesnakovom masle, ked uz syr, skor by sa mi hodil parmazan, ale to je len moj nazor
evanaaa
Bŕŕ, slimáky, stále nechápem, čo je na tom kúsočku veľkom ako palec na ruke, dobré. Sval, alebo ako to nazvať, naplnený vnútornosťami.....raz som sa premohla a ochutnala slimačie fašírky, ktoré mi priniesol ochutnať môj kolega v práci ( práve som bola v prvom trimestri tehotenstva). Mala som dojem, že sú tam akoby hríby - to asi boli kúsky slimáka. Na najedenie to iste nieje, a ako pochúťka? Ani to sa mi nezdá, ale každý máme iné chute, tak nemôžem hodnotiť, len podľa seba.
tori111222
pre radosť:: bože toľko radosti v tvojich slovách... dajte mi adresy a ja vám tie potvory pozbieram v mojej záhrade a pošlem... najete sa ich až - až...aj ja chcem byť štíhla ako laňka...
afataga
@evanaaa presne ako pises, kazdy ma ine chute, ano je to sval a mne to chuti, ja si zas neviem predstavit ako niekto moze jest pluca alebo srdce, hold kazdy sme iny, dokonca som videla jest aj oci z grilovaneho barana
evanaaa
@afataga , je možné, že keby mi to niekto predložil a nevedela by som, čo to je, (ale dobre upravené), by mi to zachutilo, ja len mám predstavu živého slizkého slimáčika, tak preto.
bedomedo60
juj je to fak futná špecialitka vždy keď je možnosť tak si ju dám na pochutenie a k receptu je jasný jednoduchý a slimáky mňamkové
hrabenka
devcata na pecenych slimacich jsem byla nekolikrate ve widni a je to opravdu vyborna chutovka,kdo nezkusil tak o hodne prisel
alena45
robila som si slimáky v bylinkovom masle zo svojej záhrady - spracovala som ich 90 kusov, nehovorím, bola to lahôdka, ale už to viac robiť nebudem. Piplačka je to ! A z konzervy nechcem. Keď mám jesť slimáka, radšej si ho sama očistím.
@ariela6 , keď si Slovenka jak repa, tak by si mala vedieť, že slimáky sa na našom území jedávali dávno, pradávno.
ala07
ja som mala tiež zvláštny pocit, keď som si ich objednávala v reštaurácii, ale je to ozaj delikatesa...jedla som ich aj so syrom, aj bez syra...odvtedy, ak mám možnosť, vždy si ich dám. Veru, kto neskúsi, môže banovať...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia