Foto: kajusiqq
Akosi nám v Trebišove vypredali všetké arašidové masla a mala som chuť na sladke americke raňajky(elvisove)......tak som si musela spraviť vlastné:)
porcie
príprava
Postup
-
1
Arašidy som troškana panvici opražila naozaj iba trošíčku:)
-
2
Potom som ich hodila do mixera pridala som cukor/medík a olej ...(hustota arašidového masla závisi od toho koľko oleja tam pridáme a aj od času ako dlho mixujeme ja som potrebovala riedšie tak som dala až 6 lyžíc ale ak robím arašidové maslo iba tak a nie do zákusku pridávam iba cca 3 PL:))
-
3
rozmixovala ja mam rada chrumkave ale spravila som ich uplne hladulinke:):)......a bolo to:).....mnaaam mnaaam:-*
-
4
Tu su recepty ku ktorým sa hodí:) http://varecha.pravda.sk/recepty/sladke-americke-ranajkyfotorecept/30090-recept.html
-
5
Takže jasne akcia tak nakupime nie?:)).......kupila som 1 kilo arašidov s maminou sme ich lúpali asi takú pol hodinku možno aj hodinku:).......po skončení lúpania(a samozrejme popritom niečo skočí aj do úst) nám ostalo 700 g čistých arašidov tak som si povedala že spravím arašidové masielko aj do zásob. Vyšli mi 4 nadobky 2 som hneď darovala:)......milujem ho:).......
-
6
Do tohto som pridala aj javorový sirup a najprv som robila 400 g(na tri časti) a potom 300 bála som sa o mixer:)
-
7
Mňam mňam:)
dobre sa s ním natierajú pánty na dverách, skrinkách . Výborná vec.
Vôbec nevŕzgajú a ani nepočujem, keď moja drahá ide v noci
maškrtiť.
Ukladám.
Mnoha jidla bez mixovanych arasidu neobejdou.
@kajusigg mala by si tie arašidy trošku viac opiecť,lebo arašidy tiež obsahujú vodu.Keď maslo neskonzumuješ do 1 mesiaca tak začne tuchnúť a malo by sa skladovať v ladničke.
Neviem aký olej používaš-vyskúšaj palmový alebo kokosový!