Kuracie prsia Karibik

mary13 - fotkamary13, 14. februára 2013
Kuracie prsia Karibik
Foto: mary13

Tento recept som robila podľa seba. V chladničke mi ostalo nejaké ovocie tak som ho skombinovala s mäskom a výsledok sa myslím že podaril Zobraziť celý popisTento recept som robila podľa seba. V chladničke mi ostalo nejaké ovocie tak som ho skombinovala s mäskom a výsledok sa myslím že podaril :) Množstvo surovín nech si každý zvolí podľa seba a podľa množstva hladných krkov ...

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
1 ks
1 dcl
Príloha:
 na rizotto
1 strúčik väčší
2 dcl




Postup

  1. 1

    Na rozohriatu panvicu som nadrobno posekala cibuľku a podliala bielym vínom. Kuracie prsia som pokrájala na kocky, dala do misky, dochutila korením, curry, bazalkou, soľou a dobre v miske rozmiešala. Prsia som potom pridala na panvicu kde sa mi dusila cibuľka na víne. Podľa potreby som ešte pridala biele víno a nechala som prsia dobre podusiť.

  2. 2

    Mango a ananás som očistila a pokrájala na kocky. Prichystala som si kokosové mlieko, ktoré som pridala ku kuracím prsiam, keď už boli dobre udusené na cibuľke a vínu. Po 5 minútach som pridala ešte mango a ananás, ktoré treba nechať dusiť aby bolo ovocie mäkké. Podľa potreby podlievame vínom a dochutíme ešte korením, každý tak ako má rád, ja som nastrúhala ešte trochu zázvoru, kvôly pikantnejšej chuti. Keď je ovocie mäkké solamyl rozmiešam s nízkotučným mliekom a pridám do panvici aby omáčka zhustla.

  3. 3

    Príloha ryža: do hrnca si dám trochu masla a nechám rozpustiť. Pridám nadrobno posekaný cesnak a nechám trochu osmažiť. Pridám trochu bieleho vína a ryžu, ktorú nepremývam iba ju dám do hrnca. Ryžu nechám trochu opražiť, pridám curry korenie, soľ, kokosové mlieko a za malý hrnček vody. Prikryjem pokrievkou a nechám dusiť. Keď je už ryža skoro hotová, vypnem ju a nechám "dojsť" samú :D Ja mám rada ryžu tvrdšiu al dente ale keď má niekto rád rozvarenú nech sa podľa toho zariadí :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia