Foto: cesminaz
Tava znamena v preklade "Panvica",a jeto velmi dobré jedlo čo zvyknu robiť moji turecký príbuzný. A kedže som zistila,že tu na vareche ešte Zobraziť celý popisTava znamena v preklade "Panvica",a jeto velmi dobré jedlo čo zvyknu robiť moji turecký príbuzný. A kedže som zistila,že tu na vareche ešte nieje,som sa rozhodla ho sem pridať. Podeliť sa svami oň a tak som to hned dnes na obed uvarila,verte bolo to vynikajúce...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3-4 ks |
|
1-1,5 kg (nakrájané na kocky) |
|
1 kg (nakrájané na kocky) |
|
3-4 ks (nakrájaná na drobno) |
|
125 g alebo margarín |
|
trochu |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
(alebo chilli) |
|
Postup
-
1
Ja mám teraz doma len kuracie stehná,preto som použila tie,vykostila som ich a mäso nakrájala na malé kocky asi 1x1cm,ale zato aj tie kosti hodíme do jedla vyvariť.Pri príprave tohto jedla môžte použiť hociaké mäso čo máte práve doma,nič neviete pokaziť.Takže,tak ako mäso si nakrájame aj papriku,paradajky a cibulu.
- 2
V panvici na oleji udusíme mäso asitak do polomäkka (tak aby sa s paprikou a paradajkami presne dovarilo) ale ja som ho udusila do mäkka,kuracie sa nerozvarý tak rýhlo. Potom ktomu pridáme cibulu,chvílu popečieme a dáme mletú č.papriku. Chvílku popiecť a dáme ktomu všetko ostatné,osolíme,okoreníme,dáme to maslo a prikryté varíme do hotova. Kedže mäso je ajtak mäkké,musí sa uvariť len zelenina.
- 3
Voda sa tam nedáva kedže paradajky pustia šťavu.Každý si môže dať množstvo paradajok podľa svojej chuti,ale vždy ich má byť viac než druhej zeleniny.Toto jedlo je vtedy najlepšie,ked cítite v ňom všetky dané suroviny :-)
- 4
Podávam ho s Pita chlebom,alebo jogurtovými chlebovými plackami(arabský chlieb)od Varecháčky@Palokuchki - pochvala sú vynikajúce! Môžťe jesť z taniera alebo ako turci a arabi,rovno rukami z panvice!! A verte že to holými rukami chutí oveľa lepšie než príborom ;-) Tak či onak, prajem vám dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Celkom ine nove super jedlo..Jasom tie placky robila v PIZZAMATIKU,ktory som za kazdou plackou potrela maslom.Inac neviem cisito citala,ale pisala som ti na strane Lahmacunu,ako ho budes mat mäkky lebo sitam mala take otazky(ak mas este zaujem)
:-)