Február je taký mesiac. Jeden deň mám pocit, že už už začnú stromy klíčiť a hneď nato ma snehová nádielka vráti späť do Zobraziť celý popisFebruár je taký mesiac. Jeden deň mám pocit, že už už začnú stromy klíčiť a hneď nato ma snehová nádielka vráti späť do reality...Ešte si počkáme. Nedostatok vitamínov z čerstvej zeleniny suplujeme na okne pestovanou žeruchou, pijeme litre zázvorového a šípkového čaju, po večeroch pozeráme futbal a lúskame pri tom lieskovce. Vyťahujem zásoby z mrazničky, vyváram polievky a nenáročné, rýchle jedlá. Ako napr. humus. "Turkish comfort food"

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 šálka
4-5 PL
1 PL
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Cícer som mala predvarený a zamrazený. Odobrala som asi šálku a povarila 10 minút, kým nebol úplne mäkký. Potom som ho scedila, prepláchla studenou vodou a nechala úplne vychladnúť.

  2. 2

    Do mixéra som vložila vychladnutý cícer (asi 2 PL som ponechala na ozdobu) , pridala olivový olej, tahini pastu, trocha vody a citrónovej šťavy. Ochutila som rímskou rascou, soľou a čiernym korením. Na záver som pridala štipku sušeného cesnaku. Všetko som dôkladne rozmixovala na kompaktnú pastu. Pridávala som vodu podľa potreby.

  3. 3

    Zmes som preložila do menšej misky, posypala zvyšným cícerom, poliala olivovým olejom a zaprášila mletou červenou paprikou a čerstvo namletým čiernym korením. Jedli sme ho s nakrájanou šalátovou uhorkou, paprikou a paradajkami, olivami, listami šalátu a arabským chlebom. Ja som si k nemu utrhávala posledné výhonky žeruchy.

Diskusia k receptu

rein
Ja,čo mám rád držkovú,ovarové koleno,zabíjačku a podobne veci,s tým ma nenakrmiš,ale komu to chutí,nech si dá,fakt nekritizujem
babav
Perfektny recept na tuto pochutku , k tomu ako priloha ta farebna zeleninka na foto .... vyborne ,lahke,zdrave !
2010
@nazarboncuk , vidis a mna s tym nakrmis , presne ako mam rad a este navrch poprasit sumakom , super :-)
kuchticka
Velmi pekne, chutne . Ja obcas tiez spravim humus, ale iba pre seba, manzel nemiluje. Ja davam cesnaku dost.
nazarboncuk
ja zasa svojh muza nenakrmim ovarovým kolenom... co uz :D dakujem za reakcie :) @2010 sumak som este nedávala vyskúsame :)
martamm
nazarboncuk, páči sa mi tento recept, strukoviny všeobecne mám rada len mi nie je jasné, ako sa to konzumuje, to je ako nátierka? Možno se to divná otázka, ale ďakujem za odpoveď.
nazarboncuk
ahoj @martamm dakujem,je to niečo ako "dip", možes don namacať kusky chrumkavej zeleniny, šalátu,chleba...najčastejšie sa jedáva s arabských chlebom, ja ale napríklad nemám problém si hummus namazat aj na chlieb :)
1x safira
rressia
geniálna vec, mohla by som ho na kilá!!! dá sa dochutiť na rôzny spôsob, skvelo chutí a s kurkurmou, či karí -je to podobné... dík, že si to sem dala!!!
1x safira
evusik
toto je dobré aj pre návštevu, dáš doprostred stola a nech si dá každý s čím chce, so zeleninou alebo s chlebom... a väčšina ani nevie čo je, ale pochvaľujú si... výborný recept, krásne foto :-)
wevewe
Mnamky :-) ....ja by som zas drzkovu nejedla....
marikafil
a my si to dávame ako nátierku na domáci chlieb a k tomu prikusujeme kopce zeleniny - robím ho na preskáčku s "maslom" zo slnečnicových semiačok, zatiaľ chutil každému, kto ho u nás ochutnal, aj keď nad názvom krčili nosom - tak tomu hovorím cícerová nátierka a je po ftákoch!
martamm
nazarnoncuk, Diky za vysvetlenie, vyskusam urcite :)
2010
Dik, dlhsie som nerobil ,si ma inspirovala :-)
aj sumak bol ...


kuchticka
@2010 oooooooooo!!! ako pekne vyzera tvoj recept! Ako si stvoril takuto paradu? Takto pekne pripravenu hummus musi chutit kazdemu. Mne zcela urcite a vzdy.
janger
@nazarboncuk , aky pekny uvod receptu. Ja som prave dnes hovorila, ze tusim uz citit vonku jar, akoby to uz inac vonalo. No ale zase sa ma ozimit....uvidime :-). No ale k receptu...Konecne niekedy musim spravit, nalakala si ma.
medovnicek
toto by som chcela niekedy ochutnať, môže to byť veľmi zaujímavá chuť
nojaadka
Práve som ho dorobila. A mám jeden veľký problém... :-( Neviem, neviem, či ho nezožeriem celý sama :-D :-D :-D Je úžasný. A keď budem robiť znova, vyskúšam s kurkumou! Vďaka za tip.
irenaw
treba si zdvihnúť náladu a dodať energie. včera po tej ľadovej "fúkanej" sa mi tiež zdalo ako najlepší nápad namočiť cícer. pôvodne som myslela na falafel ale už je rozhodnuté. keď to tu vidím, už sa neviem dočkať.
gman
teda ja mozem uz spominanu drzkovu, koleno a vsetko masove. ale humus je skvela vec. s plackou alebo zeleninou. ludia, ktori silou mocou preferuju "len to svoje" netusia o co sa pripravuju...
mariana33
ukladám....raz by som to chcela vyskúšať, vraj je to fantastické
safira
Úžasný recept, teším sa keď ho vyskúšam. Práve som ochutnala kupovaný z obchodu a bol tak dobrý že som sa rozhodla urobiť ho sama. Ďakujem za úžasný recept 😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia