Foto: nazarboncuk
Február je taký mesiac. Jeden deň mám pocit, že už už začnú stromy klíčiť a hneď nato ma snehová nádielka vráti späť do Zobraziť celý popisFebruár je taký mesiac. Jeden deň mám pocit, že už už začnú stromy klíčiť a hneď nato ma snehová nádielka vráti späť do reality...Ešte si počkáme. Nedostatok vitamínov z čerstvej zeleniny suplujeme na okne pestovanou žeruchou, pijeme litre zázvorového a šípkového čaju, po večeroch pozeráme futbal a lúskame pri tom lieskovce. Vyťahujem zásoby z mrazničky, vyváram polievky a nenáročné, rýchle jedlá. Ako napr. humus. "Turkish comfort food"
porcie
príprava
Postup
-
1
Cícer som mala predvarený a zamrazený. Odobrala som asi šálku a povarila 10 minút, kým nebol úplne mäkký. Potom som ho scedila, prepláchla studenou vodou a nechala úplne vychladnúť.
- 2
Do mixéra som vložila vychladnutý cícer (asi 2 PL som ponechala na ozdobu) , pridala olivový olej, tahini pastu, trocha vody a citrónovej šťavy. Ochutila som rímskou rascou, soľou a čiernym korením. Na záver som pridala štipku sušeného cesnaku. Všetko som dôkladne rozmixovala na kompaktnú pastu. Pridávala som vodu podľa potreby.
- 3
Zmes som preložila do menšej misky, posypala zvyšným cícerom, poliala olivovým olejom a zaprášila mletou červenou paprikou a čerstvo namletým čiernym korením. Jedli sme ho s nakrájanou šalátovou uhorkou, paprikou a paradajkami, olivami, listami šalátu a arabským chlebom. Ja som si k nemu utrhávala posledné výhonky žeruchy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj sumak bol ...
1*