Tofu čína

martinis - fotkamartinis, 2. februára 2013
Tofu čína
Foto: martinis

Pikanté tofu na opečenej cibuľke a červenej paprike, podávané na šalátovom liste s kukuricou.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
2 PL
1 PL
1 ks
1 viazanička
1 PL
2 listy
2 PL




Postup

  1. 1

    Tofu je jedna z mojich najobľúbenejších ingrediencíí, takže som ho využil aj na jednoduchú úpravu v ázijskom štýle. Opečené tofu plné pikantnej chuti, s chrumkavou paprikou a cibuľkou, doplnené sviežim šalátom a kukuricou : to je večera na môj spôsob ;)

  2. 2

    Budeme potrebovať údené alebo biele tofu. Polovicu balenia nakrájame na kocky a tie dáme do misy. Tie zalejeme dvoma lyžicami čili omáčky (sladkej či pikantnej - je to na vašej chuti) a lyžicou sójovej omáčky. Premiešame a necháme hodinu prikryté marinovať.

  3. 3

    Papriku umyjeme a zbavíme jadierok, potom ju nakrájame na rezance. Cibuľku umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Zeleninu spolu orestujeme na lyžici olivového oleja, kým nezíska peknú farbu a vôňu :)

  4. 4

    Potom môžme prisypať aj tofu, ktoré chvíľu poopekáme a celú zmes naservírujeme na listy šalátu.

  5. 5

    Ozdobíme 2 lyžicami kukurice a pokvapkáme sójovou omáčkou. Chuť ďalekej Ázie za 15 minút ;)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia