Avokádovo-banánový krém s mandľovým mliekom

dorenika - fotkadorenika, 18. februára 2013
Avokádovo-banánový krém s mandľovým mliekom
Foto: dorenika

Skvelé ráňajky!

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1,5 dcl
1 čl




Postup

  1. 1

    pokrájané avokádo a banán dáme spolu s džemom a mandľovým mliekom do nádoby a rozmixujeme na hladkú kašu.Posypeme ľanom,tekvicovými semienkami a pridáme lieskové orechy.

    Avokádovo-banánový krém s mandľovým mliekom - obrázok 1

Diskusia k receptu

helca103
vypadá to veľmi dobre, to mandľové mlieko sa dá kúpiť? Kedže ja mlieko vôbec nepijem /nemôžem/ tak to nepoznám.
jamarlen
recept tu je určite niečo nového, no pre zdravú výživu je v ňom priveľa tukov, i keď prírodných rastlinných. avokádo je tučné pomaly ako maslo a oriešky tiež. takže, dietári, opatrne!
recept je vhodný s piškótovým cestom ako torta, alebo s piškótami ako nepečená torta pre tých, čo nemôžu mlieko/namiesto smotany s tvarohom/, potom sa dá časť orieškov aj opražiť.
katkat
ja som hned vedela, ze to je od teba :) dobrota :)
dorenika
@helca103 to nieje mlieko zo zvierat je to voda do ktorej nejakym sposobom pridali madlový tuk a vitaminy,neobsahuje to ziadne zivocisne veci takze ak neozes mlieko alebo mliecne vyrobky je to nieco pre teba....@jamarlen no to mas pravdu to avokado je taka zdrava kaloricka bomba ale to mandlove mleiko ma 27kcal na 200ml cize pohoda a ta voda obsahuje bohuzial len 5% mandlí s vacsim obsahom som este nikde nevidela :(
jamarlen
mandlové mlieko sa dá pripraviť aj doma tak, že mandle rozmixujeme najprv samotné, potom pridáme mlieko, alebo vodu, a ešte poriadne rozmixujeme, v noci v chladničke necháme lúhovať a scedíme , alebo použijeme celé. takže, miá @dorenika , 5 gramov mandlí na 95 ml vody
je to tvoje kúpenské v tom peknom neekologickom tetrapaku:)))))


marikafil
@jamarlen - veď ťa nikto nenúti, aby si si to robil na raňajky aj ty - dorenika zverejnila recept, ktorý jej chutí a netvrdí, že je diétny alebo nízkokalorický - tak čo sa do nej navážaš.
@dorenika - nedaj sa znechutiť:-)
katka75
Avokado je velmi zdravy tuk, je dobre aj na creva aj ako mazivo na klby! Toto su velmi zdrave a chutne ranajky, ktore spravnym sposobom nasytia !!
sjuz
och, aká škoda že avokádo a banány nemôžem...:((, milujem ich, super recept!
evanaaa
Nie každý tuk je škodlivý len preto, že je tuk, a aj ten naše telo potrebuje.
monique
Ak sa môžem vyjadriť, nevidím na tomto recepte nič nezdravé. Je pravda, že avokádo obsahuje veľa tukov, ale tých dobrých, ktoré naše telo potrebuje..treba rozlišovať.Navyše záleží aj od toho ako často jete a hlavne aké suroviny. Venujem sa fitness a avokádo mám zaradené medzi surovinami, ktoré jem často. Nevšimla som si, že by mi to nejako uškodilo :D.. Určite vyskúšam. Toto jedlo ma zasýti tak na 4 hodinky ako raňajky je vhodné. Pridávam do KK. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia