Medovníky podľa mamky
Recept mám od mamky, robí ich, odkedy si na to pamätám. Sú ihneď mäkké,...
Rib eye steak s whisky omáčkou
Pre mňa výnimočný deň si zaslúži aj výnimočné jedlo, aspoň som sa o to snažila. Stále...
Kuracie štvrte v rímskom hrnci
Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa...
Bravčová pečeň v šunkovom zvitku
Mali sme chuť na bravčovú pečeň. Rozhodol som sa za pochodu, že ju trochu inak...
Prekladanec
Recept som odsledovala na TV1, v relácii pani K. Magálovej. Recept sa mi zapáčil a kým som...
Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky... domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska...
Kakaový korpus z celých vajec
Vajcia vyšľahať mixérom asi 10 min. do husta. Postupne počas šľahania pridať cukor a šľahať ešte aspoň...
Cícerová nátierka - Sheena style
Uz dlhsie sa mi doma poflakovala konzerva ciceru a tak dnes nastal ten den kedy som sa...
Orechové rezy bez múky
Ahoj. Najprv si spravíme orechové cesto: Vaječné bielky vyšľaháme do hustej peny. (5 ks) Potom vyšľaháme do penista...
Slaný thajský bôčik
Preco thajsky neviem? recept som spravil podla malajskej kucharky Patsie Cheong http://www. mphonline. com/books/nsearchdetails. aspx?&pcode=9789674142032
Celozrnné medové kolieska so sezamom
Racionálne, voňavé a chutné. Zaujali ma väčším množstvom semienok s obsahom cenných látok.
Tradičné zemiakové „šišky“ s makom
Zemiakové cesto stojí pri zrode mnohých skvelých jedál, slaných aj sladkých. Nenechávajte ho však dlho...
Nepečený dezert - ježko
Recept som videla v jednom programe v TV, tak som sa rozhodla, že ho vyskúšam...
Výborné kysnuté lievance
Priznám sa, že vôbec netuším odkiaľ mám daný recept, len viem, že mi dosť...
Kuracie prsičká na orientálny spôsob
Toto jedlo som si vymyslela po prečítaní dvoch receptov, ktoré ma síce zaujali, ale nemala...
Jednoduché langoše s kefírom
Recept mám od mojej mamy. Langoše sú výborné, chutia celej rodine
Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...
Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...
Syrové muffinky
Pripravíme si suroviny. Odvážime si 250 gramov polohrubej múky do ktorej zamiešame prášok do pečiva.
Broskyňová bublanina
Pripravíme si suroviny. Vyšľaháme si žĺtka s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom, pridáme olej,...
Bláznivá polievka
Polievka na štýl čo chladnička dala. Vznikla čistou improvizáciou a je výborná na opicu a...
Čoko muffiny
Pripravíme si mleté orechy, mlieko, vajcia, maslo. Odvážime si hladkú múku a...
Pitta z kyslej kapusty
pitta je grécke jedlo, môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila...
Kuracia pečeň a cesnakové posúchy
tento spôsob prípravy kuracej pečene je trochu netradičný ale je môj najobľúbenejší... nie je to môj...
Karamelovo-punčové rezy
Rada ho používam na slávnostne príležitosti. Recept som našla v časopise Život. A je...
Zapečená pečená cukina
Krásné, veliké cukiny které se zdánlivě už nedají jíst jsou velice chutné a jedlé v téhle...
Plnené bravčové koleno
Z výborných domácich surovín opäť jeden a tentoraz bravčové koleno. zvykla som ho plniť aj zeleninovými...