Foto: tinca
Kúpila som vo farmárskom obchode červenú šošovicu a chutná polievka bola na svete.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Do vody dáme variť šošovicu, s pridaním pretlačeného cesnaku, bobkovým listom, korením a troškou soli. Očistíme si zemiaky, pokrájame na drobné kocky a uvaríme ich zvlášť v osolenej vode. RADA NAVYŠE: Šošovicu varíme len 8 - 10 minút, je uvarená veľmi rýchlo! Preto zemiaky varíme zvlášť, lebo im treba dlhší čas.
- 3
Potom zemiaky pridáme k šošovici, zalejeme kokosovým mliekom a šľahačkovou smotanou. Môžete použiť aj kyslú smotanu, ako ste zvyknutí. Ja som pridala tiež 2 PL pochúťkovej smotany. Pridáme zátrepku, ktorú si urobíme z 1/2 dcl mlieka a 2 kl hladkej múky. Dochutíme cukrom a citrónovou alebo limetkovou šťavou. Po odstavení pridáme nasekanú vňaťku koriadra, ja som nemala čerstvý,tak som dala sušený.
- 4
Červená šošovica sa oveľa viac nabobtná ako klasická, takže tých 200 g stačilo na 4 - 5 porcií. Jediné čo ma mrzí, že varom šošovica zmení farbu na slabo žltú. Inak chutí skvele. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
alebo akochutimasala.blogspot.in/2013/08/polievka-z-oranzovej-sosovice.h...